Haberler

Denizli'de Kuduz Sebebiyle Bir Köy Karantina Altına Alındı

Denizli'nin Babadağ İlçesine Bağlı Mollaahmetler Köyü, Kuduz Hastalığı Sebebiyle Karantina Altına Alındı.

Denizli'nin Babadağ ilçesine bağlı Mollaahmetler köyü, kuduz hastalığı sebebiyle karantina altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık bir hafta önce bir tilkinin saldırdığı 2 keçi kuduz olarak öldükten sonra, aynı tilki önceki gün bir barakadaki küçükbaş hayvanlara saldırdı. Barakanın önünde bağlı bulunan bir köpek tarafından öldürülen tilkinin başı, Denizli Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kesilerek kuduz olup olmadığının belirlenmesi için İzmir'e gönderildi. İzmir'de yapılan incelemede tilkinin kuduz olduğu tespit edilerek sonuç bugün Mollaahmetler köyüne bildirildi. Tilkinin kuduz çıkması

üzerine Mollaahmetler köyü karantinaya alınarak, köye büyükbaş hayvan girişleri 6 ay, küçükbaş hayvan girişleri de 3 ay yasaklandı. Köyün girişine, köyde kuduz vakası olduğu ve karantinaya alındığına dair yazı yazılırken, vatandaşlar da uyarıldı.

Mollaahmetler Köyü Muhtarı Mustafa Sandal, "Durum, baraka sahibi çoban tarafından bize intikal ettirilince durumu yetkililere bildirdik. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, tilkinin başını kesip İzmir'e gönderdi. Bugün bize ulaştırılan bilgide, tilkinin kuduz olduğu belirtilince köy karantinaya alındı. Büyükbaş hayvan girişine 6 ay, küçükbaş hayvan girişine 3 ay yasak getirildi" dedi.

(SK-AV-SÇ-VB-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title