Haberler

Denizli'de Kadınlara 'Altın' Fırsat

Dünyaca Ünlü Asgold, Atasay, Goldaş ve Regold Gibi Uluslararası Altın Markalarını Çıkaran Denizli'nin Çivril İlçesinde Kadınlar, Altın İşçiliğine Soyunuyor

Dünyaca ünlü Asgold, Atasay, Goldaş ve Regold gibi uluslararası altın markalarını çıkaran Denizli'nin Çivril ilçesinde kadınlar, altın işçiliğine soyunuyor. Türkiye'nin kuyumculuk sektöründe söz sahibi isimlerini yetiştiren Denizli'nin Çivril ilçesi, kabuğunu kırmak istiyor. İlçeden yıllar önce İstanbul'a göç eden ve kuyumculukta söz sahibi olan isimlerin de desteği istenerek, kuyumculuk sektörünün ilçede de gelişmesi hedefleniyor.

Denizli'nin eğitim seviyesi yüksek ilçelerinden Çivril'de kadınların iş arayışına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Basmacı Kayhan çözüm buldu ve Çivrilli kadınları girişimciliğe çağırdı.

Kayhan, 'İlçe nüfusunun yüzde 60'ı bir şekilde kuyumculuk sektörüyle bağlantılı. Özellikle işsiz kadınlar altın tasarımı ve işçiliği konusunda istekli. Bu konuda proje hazırlayacağız' dedi.

Kayhan, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) talep olması durumunda kurs açtığını belirterek, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan da (KOSGEB) Girişimcilik Proje Destek Programı ile İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) desteği alınabileceğini vurguladı.

Bu konuda proje yazımı, KOSGEB'e başvuru ve iş takibini bizzat kendisinin yapacağını ifade eden Kayhan, 'Gittiğimiz yerlerde girişimcilik ya da iş geliştirme konularında kadınlarımızın taleplerini alıyor, iş planı yazımı konusunda destek oluyor ve hibe ya da kredilerinin çıkıp çıkmadığını takip ediyoruz. Burada da altın işçiliğine çok fazla talep olduğunu görüyorum. Bu konuda tüm desteğimiz sizinle olacak' diye konuştu.

(İBS-MUS-MHD) - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title