Haberler

Denizli'de Hastanede Tatbikat

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde hastaya acil müdahale, sağlık personeline şiddet ve bebek kaçırma gibi senaryolarla tatbikat düzenlendi.

PAÜ Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018 yılı hastane afet planında yer alan eğitimler sonrası tatbikat yapıldı.

Pembe kod olarak tanımlanan tatbikat kapsamında hastaneden bebek kaçırılması senaryosu uygulandı.

Doğumhane katında yeni doğum yapan bir annenin başında bulunan hasta yakınlarının bebeğin ismi konusundaki tartışmaları ve gürültü çıkarmaları sonrası hemşire odasına çağrılmaları ve bu sırada kadın kılığına girmiş bir erkeğin bebeği kaçırmasıyla başlayan tatbikatta doğumhane hemşiresinin santral hattını araması sonrası 3 kez anons yapıldı ve hastanenin tüm giriş ve çıkışları kapatıldı.

Güvenlik kameralarından takip sonucu bebeği kaçıran şahıs, acil servis çıkışında yakalanarak polise teslim edildi.

Mavi kod olarak tanımlanan tatbikat ise bayılan bir hasta yakınına müdahale şeklinde gerçekleşirken beyaz kod tatbikatında de ambulansla acil servise taşınan bir hasta yakınının güvenlik, doktor ve paramedik görevlilerine sözlü ve fiziki saldırıları ve uygulanan işlemler tatbik edildi.

Hastane Müdür Yardımcısı ve Afet Yönetim Birim Sorumlusu Osman Dirmilli, tatbikatlarla ilgili yaptığı açıklamada, her üç tatbikatın da personelin özverili çalışmaları ve kod eğitimleri sayesinde başarıyla tamamlandığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title