Haberler

Denizli'de Gazetecilerden Maskeli Eylem

Denizli'de Hava Kirliğinin Tehlikeli Boyutlara Ulaşması Nedeniyle Gazeteciler Maskeli Eylem Yaptı. Halkı Hava Kirliliğini Önlemek İçin Duyarlı Olmaya Çağıran Gazeteciler, Gaz Maskesi Takarak Vatandaşlara Broşür ve Bez Maske Dağıttı.

Denizli'de hava kirliğinin tehlikeli boyutlara ulaşması nedeniyle gazeteciler maskeli eylem yaptı. Halkı hava kirliliğini önlemek için duyarlı olmaya çağıran gazeteciler, gaz maskesi takarak vatandaşlara broşür ve bez maske dağıttı.

İlk olarak Basın Merkezi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan muhabirler ve kameramanlar gaz maskesi ve bez maske takarak çekimlerini yaptı, notlarını aldı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk, Denizli medyası olarak hava kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaşması nedeniyle yetkilileri ve vatandaşları uyarmak için eylem yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

''Denizlili gazeteciler olarak bu kentte sağlıklı yaşamanın sorumluluklarını yöneticisinden, gazetecisine, yaşlısından, gencine herkesin yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz. Gazeteciler olarak yayın organlarımıza hava kirliliğini haber yaparak gündeme getirmekle kalmayıp, sivil toplum örgütü olmanın sorumluluğu içinde de hareket ederek eylem yapma kararı aldık. Hava kirliliği son günlerde korkunç arttı. Neredeyse nefes alamaz hale geldik.''

Toplantının ardından gazeteciler Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda gaz maskesi ve bez maske takarak halka broşür ve bez maske dağıttı. Vali Hasan Canpolat'ı makamında ziyaret eden gazeteciler, bez maske vererek eyleme destek istedi. Vali Canpolat, gazetecilerin eylemine desteklediğini belirterek şöyle konuştu:

''Denizli'ye ilk geldiğim zamanda dikkatimi çeken ilk şey hava kirliliği oldu. Hava kirliliği bilinçsizce yakılan kalorifer ve sobalardan kaynaklanıyor. Hava kirliliğini azaltmak için Mahalli Çevre Kurulu olarak bazı kararlar aldık. Bu kararlara uyulması halinde kirlilik azalacaktır.''

Vali Canpolat, bahar havası yaşanan şu günlerde soba ve kalorifer yakılmaması gerektiğini söyleyerek, ''Dışarıya baktığımızda hava sıcaklığı gerçekten çok iyi, bu havada kalorifer ve soba yakmak yanlış olur. Vatandaşlarımızdan bahar havalarında kalorifer ve soba yakmamalarını istiyoruz'' dedi.

Bir gazetecinin Vali Hasan Canpolat'a, valilik kaloriferlerinin yüksek derecede yandığını hatırlatması üzerine ise, talimat vererek kapattıracağını söyledi. Canpolat, hastane ve okul gibi yerler dışında kamu kurum ve kuruluşlarında da hava sıcaklığının 15 derece seviyesinde olması durumunda kalorifer yakılmaması talimatını vereceğini sözlerine ekledi.

Gazeteciler, Vali Hasan Canpolat'tan sonra Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'yi de ziyaret ederek, maske verip, yapılan eylemin amacına ulaşması için destek istedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title