Haberler

Denizli'de En Ağır Kaybı CHP Yaşadı

Denizli'de AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde oyunu yüzde 45.7'e çıkararak eski günlerine döndü, 7 milletvekilliğinden 4'ünü kazandı.

Denizli'de AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde oyunu yüzde 45.7'e çıkararak eski günlerine döndü, 7 milletvekilliğinden 4'ünü kazandı. 7 Haziran'da yüzde 39.8 oy alan AK Parti, oy sayısını da yüzde 45.7 ile 255 binden 298 bin 933'e yükseltti. 7 Haziran'da 3 milletvekilliği kazanan CHP ise oyu yüzde 1 azalmasına rağmen, yurt dışından gelen oylarla 1 milletvekilliği kaybetti ve 2 vekille yetindi.

Geçen seçimde milletvekili seçilip TBMM Başkanlık Divanı'na seçilen ve kırmızı plakanın sahibi olan CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yurt dışından gelen oylarla milletvekili seçilemedi ve avukatlık bürosuna geri dönmek zorunda kaldı. AK Parti 4, CHP 2, MHP 1 milletvekilliği kazandı. AK Parti'den Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, doktor Sema Ramazanoğlu, işadamı Şahin Tin ve avukat Cahit Özkan, CHP'den inşaat mühendisi Melike Basmacı ve işadamı ve avukat Kazım Arslan, MHP'den ekonomist Emin Haluk Ayhan milletvekili oldu.

ÖZKAN, 1159 OY FARKLA MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

Denizli'de 7 Haziran sonuçlarına göre AK Parti dışında tüm partiler oy kaybetti. 2002, 2007 ve 2011 seçimlerinde Denizli'de 7 milletvekilliğinden 4'ünü kazanan AK Parti, 7 Haziran'da üç milletvekilliğine düşmüştü. 1 Kasım'da Denizli'deki potansiyeli olan yüzde 45 oya ve 4 milletvekilliğine tekrar ulaştı. Oylarını da 7 Haziran'a göre 43 bin artırdı. Seçim sonuçlarından sonra büyük coşku yaşayan AK Partililer, zaferi Deliklıçınar Meydanı'nda zeybek oynayarak kutladı. AK Parti'nin dördüncü sıra adayı Cahit Özkan yurt dışından gelen oylarla milletvekili seçildi ve Ankara bileti aldı. Denizli oylarıyla meclise gidemeyen Cahit Özkan, yurt dışından AK Parti'ye 9 bin 866, CHP'ye 2 bin 874 oy gelince aradaki 499 oy farkı kapattı. 1159 oy farkla milletvekili seçildi.

CHP 1 KADIN VEKİLİNİ KAYBETTİ

CHP, 7 Haziran'a göre 4 bin oy kaybetti ve yüzde 33.9 ile 221 bin oy aldı. Denizli'de bir anlamda seçimin kaybedeni yüzde 1 oy kaybına rağmen bir milletvekili yitiren CHP oldu. Denizli oylarıyla milletvekili seçilen Gülizar Biçer Karaca, yurt dışından gelen oylarda AK Parti, CHP'den 7 bin oy fazla alınca milletvekilliğini kaybetti.

MHP'de yüzde 18.1'den yüzde 14.5'e inerek 21 bin oy kaybetti ve Denizli'nin ikinci kaybedeni oldu. Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi toplamda 2 bin oy, HDP ise 7 bin oy kaybı yaşadı.

EN AĞIR KAYIP CHP'DE

Denizli'de seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti dışında bütün partilerin oy kaybı yaşadığı görüldü. Oyu en az azalan CHP, en ağır kaybı yaşayan parti oldu. 7 Haziran'da 225 bin oyla yüzde 34.8 oy alıp üç milletvekili çıkaran CHP, 4 bin oy kaybetti ve 221 bin oy aldı. HDP de yüzde 1 azaldı. Kentte seçime katılım oranı yüzde 90 oldu. CHP 5 ilçeden birinci parti çıkarken; AK Parti 14 ilçede aynı başarıyı gösterdi.

AK PARTİ MUTLU

Seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, "Seçim sonuçları vatana, millete hayırlı olsun. Denizli'de seçim sürecini diğer siyasi partilerimizle birlikte çok güzel geçirdik. Seçmeni rahatsız etmeden, sakin ve huzurlu bir seçim dönemini geride bıraktık. Partiler birbirlerine saygılı oldu. Halkımız, iktidardan yana tercini yaptı. Mutluyuz. Teşkilatımız gece-gündüz çalıştı. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. Partimizin 7 Haziran'dan sonraki süreçte vaatleri değişti. İyi bir koordinasyon ve birliktelik başarıyı getirdi" dedi.

CHP'DEN İTİRAZ SESLERİ

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Ülkemiz 7 Haziran'dan sonra iktidarın her türlü tehdit, şantaj ve baskısını gördü. Bu süreçte yaratılan algı operasyonunda başarılı oldular. Bu sonun çıkmasında MHP'nin koalisyona sıcak bakmama tavrı da etkili oldu. Seçmen, MHP'ye 'Sen nasıl olsa koalisyon kurmayacaksın' diyerek, AKP'ye yüklendi. HDP'de oy kaybetti ve bu sonuç çıktı. Denizli'ye gelecek olursak, dışarıda mühürlenip sandığa atılan oylar olduğunu tespit ettik. Hukukçularımız itiraz edecek. Seçim sonuçları hayırlı olsun" diye konuştu.

MHP: MİLLETİN İRADESİNE SAYGILIYIZ

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, "Seçim sonuçları vatana millete hayırlı olsun. Milletin iradesine saygılıyız. Partimiz, 5 ay gibi kısa bir sürede 2 milyon oy kaybetti. Oy kaybının izahını klişeleşmiş laflarla izah etmeye gerek yok. Hatayı kendi içimizde arayacağız. Hatalarımızı bireysel olarak değil, kitlesel olarak değerlendireceğiz" dedi.

DTO EKONOMİYİ İŞARET ETTİ

Denizli iş dünyası da seçimi değerlendirdi. Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, "Hem iktidar hem de muhalefet partilerini temsilen seçilen milletvekillerimizin; il genelinde yerel, ülke genelinde ise ulusal menfaatlerimiz doğrultusunda çalışacaklarına inancımız tamdır. Milletimiz, demokrasinin gerektirdiği şekilde tercihini yapmış ve seçimini de tek başına iktidardan yana kullanarak, bugün istikrara olan inancını tekrarlamış ve geleceğine sahip çıkmıştır. Halkımızın sandıkta verdiği bu destek ve mesajla, ülkemizin önünün açıldığına inanıyoruz. Ülkemiz, bugün gerek dünyada geldiği nokta gerekse bulunduğu jeostatejik konumu itibariyle doğrudan ya da dolaylı yansıyan bazı sorunlarla karşı karşıyadır. Bu nedenle hepimizin önceliğinin huzur ve ekonomik istikrarın yeniden tesis edilmesi olduğunu düşünüyoruz. Seçim atmosferini bir an önce geride bırakarak Türkiye'nin geleceğini düşünmek zorundayız. Artık, toplumumuzun her kesiminin sosyo-ekonomik beklenti ve ihtiyaçlarına cevap vermeye odaklanılması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

DENİB DE 'ARTIK EKONOMİ' DEDİ

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert de, "1.5 yıldan bu yana 4 seçim yapıldı ve ülke seçim havasından çıkamadı. Kaybedilen zaman bir an önce telafi edilmelidir. Seçimler nedeniyle ortaya çıkan belirsizlik piyasaları tedirgin ediyordu. Artık tek başına iktidar iş başında. Beklentilerimiz büyük. Erken seçim nedeniyle kaybedilen zamanın ve yaşanan patinajın en kısa sürede telafi edilmesi, iş dünyasının yeni hükümetten en büyük beklentisidir" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülizar Biçer Karaca Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title