Haberler

Denizli'de Dokumacı Yüzde 1o Zam Aldı, Şalteri Kaldırdı

Denizli'de Dokuma Ücretlerine Yüzde 10 Zam Yapılmasından Sonra Dokumacıların Eylemi Sona Erdi. Dokumacı Esnaf Tezahlarını Yeniden Çalıştırırken Mart Ayında Yüzde 15 Daha Zam Yapılması Öngörüldü.

Denizli`de dokuma ücretlerine yüzde 10 zam yapılmasından sonra dokumacıların eylemi sona erdi. Dokumacı esnaf tezahlarını yeniden çalıştırırken Mart ayında yüzde 15 daha zam yapılması öngörüldü.

Denizli Dokumacılar Odası, tüccar ve işadamlarının dokuma ücretlerini düşük tutarak fason dokumacılık yapan küçük esnafa darbe vurduğunu belirterek, geçtiğimiz hafta şalterleri indirdi. Yaklaşık 2 bin dokuma makinası bir hafta boyunca sessiz kaldı.

Tüccar ile dokumacı arasındaki fiyat gerginliğini sona erdirmek için Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel arabuluculuk yaptı. Tüccarlar ile Ticaret Odası`nda yapılan toplantıya Dokumacılar Odası Başkanı Mesut Kuruoğlu`da katılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel, sektörün ciddi problemleri olduğunu, gerek işveren tüccarların, gerekse fason dokumacıların oldukça zor şartlar altında üretim yapmaya çalıştıklarını söyledi. Yüksel, bu sıkıntıların ancak karşılıklı iyi niyet ve özveriyle çözülebileceğini, Ticaret Odası olarak bu gibi durumlarda her an sonuna dek destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Yüksel, bu tür anlaşmazlıkların en kısa sürede çözülmesinin ülke ekonomisi açısından da önemli olduğunu vurguladı. Tüccarlar görüşmelerden sonra dokumacılar için teklif mektubu hazırladı. Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel`in girişimleriyle gerçekleşen ve yaklaşık 4.5 saat süren görüşmeler sonrasında taraflar anlaştı ve hazırlanan anlaşma metni oy birliğiyle kabul edildi.

Varılan anlaşmaya göre, tüccar işveren, fason dokuma işi yaptırdığı dokumacıya, 15 Eylül 2006 tarihinden itibaren, atkı başına yüzde 10, 2007 Mart ayı sonu itibariyle de, ekonomik konjonktür ve piyasa şartları uygun olursa, yüzde 15 oranında zam verecek. Zam kararının alınmasından sonra dokumacıların tezgahları susturma eylemi de sona erdi.

(HABER: Ferah IŞIK)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title