Haberler

Denizli'de Camilere İnternet ve Dvd

Denizli Müftülüğü Camileri Dvd Oynatıcı ve Bilgisayarlarla Donatarak İmamların İnternetten Vatandaşların Sorularına Yanıt Vermesine Olanak Sağlayacak.

Denizli Müftülüğü camileri DVD oynatıcı ve bilgisayarlarla donatarak imamların internetten vatandaşların sorularına yanıt vermesine olanak sağlayacak.

Denizli Müftüsü Mehmet Köse, Denizli'den önce görev yaptığı Burdur'da uyguladığı, camilere internet ve DVD uygulamasına Denizli'de de geçeceklerini söyledi. Vatandaşların dini bilgilere doğrudan ulaşmalarını sağlayacak olan uygulamaya öncelikli olarak cemaatin yoğun olduğu bölgelerde başlanacak. Vatandaşların dini doğru öğrenmelerine yardımcı olacak bilgilerin verileceği DVD ve bilgisayarlı camiler için imamlar kursa alınacak. Ocak ayında uygulanması planlanan internet bağlantılı bilgisayar ve DVD'li camilerde imamlar vatandaşların her türlü sorularına bu sayede de cevap verebilecek.

DVD oynatıcılar ile de camilerde vatandaşlar, dini bilgiler içeren görüntüleri istedikleri zaman izleyebilecek. Dinin doğru anlatılması için bu uygulamayı hayata geçireceklerini belirten Denizli Müftüsü Mehmet Köse, ''Kalabalık bölgelerdeki camilerden başlayarak DVD ve bilgisayar uygulamasına geçeceğiz. Ancak bunun için hazırlık dönemi gerekiyor. Öncelikle kendi personelimize Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak bilgisayar kursu vereceğiz. Hızlandırılmış şekilde yapılacak kurs sonrası gelecek sorulara personelimiz bilgiye nasıl ulaşacağını bilerek cevap verecek'' dedi.

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title