Haberler

Denizli'de Botun Alabora Olması

Jandarma Arama Kurtarma, AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Ege Ordu Komutanlığı'na bağlı bir helikopterin katıldığı arama çalışmaları devam ediyor Denizli Valisi Kocatepe, Sarayköy'e gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Denizli'de Büyük Menderes Nehri'nde botun alabora olması sonucu kaybolan Kara Pilot Üsteğmen Burak İz'i arama çalışmaları sürüyor.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Ege Ordu Komutanlığına bağlı bir helikopter de sabahtan bu yana kayıp pilotun arama çalışmalarına devam ediyor.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Sarayköy ilçesine giderek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kocatepe, daha sonra zgazetecilere yaptığı açıklamada, Kara Pilot Üsteğmen Buraz İz'in arama çalışmalarının üçüncü gününde devam ettiğini söyledi.

Ankara'dan Özel Jandarma Sualtı Birliği, Muğla Emniyet Müdürlüğü sualtı arama timleri, AFAD kurtarma ekibi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin dalgıçlarının aramaları sürdürdüğünü dile getiren Kocatepe, şunları kaydetti:

"Menderes Nehri çok bulanık ve kıvrımlar yaparak akan bir nehir. Kenarları da sazlarla kaplı, bu nedenle arama çalışmalarımız çok güçlükle devam ediyor. Su altında görüş mesafesi sıfır. Su debisi de yüksek, ilk güne oranla daha az ama yine de yüksek. Olay yerinden regülatöre kadar olan mesafede arkadaşlarımız arama çalışmalarını sürdürüyor. Bu güne kadar yaptığımız taramalarda olumlu sonuç alınamadı. Bulunduğumuz köprüden itibaren, regülatöre kadar olan kısımda arama çalışmaları devam ettirilecek. İnşallah sağ olarak buluruz, diye ümit ediyoruz. Allah'tan umut kesilmez. Ailesine sabırlar temenni ediyorum. Allah bir daha böyle bir kaza göstermesin diyorum."

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde 3 Şubat'ta, Büyük Menderes Nehri'ne açılan botun alabora olması sonucu Kara Pilot Üsteğmen Burak İz kaybolmuş, 3 kişi ise kendi imkalarıyla kurtulmuştu. - Denizli

Kaynak: AA / Güncel

Şükrü Kocatepe Sarayköy Denizli Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title