Haberler

Denizli'de Balyoz ve Kundak Operasyonları

Denizli'de Düzenlenen Balyoz ve Kundak Operasyonlarında Suç Örgütlerine Büyük Darbe Vurulurken, Jandarma ve Polis Ekipleri, İşyeri ve Evlerde Soba Kovalarından Depolara Kadar Her Yeri Didik Didik Aradı.

Denizli'de düzenlenen Balyoz ve Kundak operasyonlarında suç örgütlerine büyük darbe vurulurken, jandarma ve polis ekipleri, işyeri ve evlerde soba kovalarından depolara kadar her yeri didik didik aradı.

Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 8 ay süren istihbari çalışmalar neticesinde, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla organize suç örgütlerine yönelik önceki gün operasyon düzenlendi. Balyoz adı verilen ilk operasyonda, Denizli il merkezinin yanı sıra Çivril, Baklan ve Çal ilçelerinde faaliyet gösterdiği ileri sürülen B.B. adlı şahsın liderliğindeki suç örgütünün, Çivril bölgesinde bulunan içkili işletmelere baskı, cebir ve şiddet uygulayarak çıkar elde etmeye çalıştıkları, ruhsata tabi olmayan kuru sıkı tabancaların namlusunda değişiklik yapmak suretiyle 6136 sayılı kanun kapsamına giren ateşli silaha çevirdikleri, silah, mühimmat kaçakçılığı yaptıkları ve ayrıca uyuşturucu madde kaçakçılığı yaparak kendilerine haksız ekonomik kazanç sağladıklarının tesbit edildiği belirtildi.

Balyoz Kod adlı operasyonda, jandarma ve polis ekipleri, suç örgütü ve örgüte ilişkin tesbit edilen 14 şüpheliye ait, 8'i jandarma, 7'si polis bölgesinde bulunan 14 ev ve 1 işyerine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda, evlerdeki sobaların kovalarından duvardaki soba deliklerine, odalardan depolara kadar her yer didik didik arandı. Yapılan aramalarda çeşitli çap ve markalarda 7 ruhsatsız tabanca, bir av tüfeği, bir havalı tüfek, 128 adet muhtelif fişek, 4 tabanca parçası, 5 bıçak, 6 cep telefonu, 7 telefon kartı, 2 adet 300 ve 3 bin dolar değerinde senet, 20 adet boş senet ve 5 adet gazinoya ait evraklar ele geçirildi.

Operasyon sonucunda, organize suç örgütünün Çivril ilçesinde 3 araç yakma olayı, bir büfenin kurşunlanarak işletmecisinin yaralanması ile bölge genelinde gerçekleştirdikleri çek senet tahsilatı, silahlı çatışma ve restaurant kurşunlama olaylarının da aydınlatıldığı belirtildi.

Balyoz operasyonunda, örgüt lideri dahil 11 şüpheli şahsın yakalandığı, bu şahıslardan 6'sının ifadelerinin alınmasından sonra savcılık tarafından serbest bırakıldığı, 5 kişinin ise adli mercilere sevk edildiği belirtildi.

Denizli jandarma ve polis ekipleri daha sonra Kundak operasyonu düzenledi. Denizli il merkezi, Çivril, Baklan ve Çal ilçelerinde faaliyet gösterdiği ileri sürülen E.U. liderliğindeki suç örgütünün, silah, mühimmat ve uyuşturucu madde kaçakçılığı yaparak kendilerine haksız ekonomik kazanç sağladıklarının tesbit edilmesi üzerine başlatılan operasyon sonucu 18 şüpheliye ait toplam 20 ev ve işyerinde yapılan aramalarda, 16 adet çeşitli çap ve markalarda ruhsatsız tabanca, bir av tüfeği, 15 gram esrar, 3 bin 784 adet muhtelif fişek, bir adet tabanca parçası, 4 kasatura, 4 cep telefonu, 4 sim kartı, silah satışından elde edilen bin 780 YTL ile bir adet sikke ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak örgüt lideri olduğu ileri sürülen şahıs dahil 16 kişinin yakalandığı, bu şahıslardan 9'unun ifadelerinin alınmasına müteakip savcılıkça serbest bırakıldığı, 7 şüphelinin ise adli mercilere sevk edildiği kaydedildi.

(AV-CE-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title