Haberler

Denizli'de 6 Bin 936 Öğrenci Sportif Taramadan Geçti

Türk sporu adına geleceğin yıldızlarını ilkokulda keşfetmek için hayata geçirilen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Denizli'de 6 bin 936 öğrenci sportif taramadan geçti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışması olan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde ilk aşama tamamlandı. Antrenörler ve beden eğitimi öğretmenlerinden oluşan 20 kişilik bir ekiple üç ay önce ilçelerde başlayan taramalarda, teknolojik sistemler kullanılarak veriler elde edildi.

İlkokul 3. sınıf öğrencilerini kapsayan projede 2018-2019 eğitim öğretim dönemini kapsayan birinci genel taramalara Denizli'de 6 bin 936 öğrenci katıldı. 8 farklı istasyonda boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test edilen öğrencilerin ölçüm sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı veri tabanına kaydedildi.

Sportif Yetenek Taramasında ilk etap çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlandığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Türkiye'de spor altyapısının sağlam temeller üzerinde yükselmesi için projenin devamlı hale gelmesinin önemine değinerek, analiz edilecek sonuçlara göre öğrencilerin yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendirileceğini kaydetti.

Öte yandan, sonuçların E-Devlet üzerinden öğrenilebileceği belirtildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Denizli Spor Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title