Haberler

Denizli'de 25 Bin Kişi Yürüdü

Denizli Demokrasi Platformu'nun düzenlediği 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

Denizli Demokrasi Platformu'nun düzenlediği 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Atatürk posterleri ve Türk bayrakları taşıyan grup, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sesleriyle kenti inletti.

Yürüyüş, Kenan Evren Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı, Kıbrıs Şehitler Caddesi, İnönü Caddesi ve İstiklal Caddesi güzergahından devam edip, Delikliçınar Meydanı'nda sona erdi. Kalabalık, yaklaşık 2 saat süren yürüyüş esnasında, "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Hepimiz Mustafa Melal'in askerleriyiz", "Genciz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz", "Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana" sloganları attı. Yürüyüş esnasında 10. Yıl Marşı, İzmir Marşı ve Sarı Saçlı Mavi Gözlü türküsü çalındı. Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, gruba hitaben yaptığı konuşmada, "Ankara'ya bin selam olsun. Cumhuriyet sevdalılarını ne biber gazı ne de kurşunlar susturabilir" dedi. Binlerce kişi, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söyledi.

Yürüyüşün bittiği Delikliçınar Meydanı'nda da Denizli Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet konserinde sanatçı Gökçe ile Kolpa Grubu konser verdi. Cumhuriyet yürüyüşüne katılan grup alanı terk etmeyip, slogan atmaya devam etti. Konser esnasında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Binlerce kişi, saatler sonra meydanı boşalttı. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Delikliçınar Meydanı Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

title