Haberler

Denizli Büyük Menderes Nehri Kirliliğin Önlenmesi İçin Rehber Hazırlandı

Denizli'den de bir kısmı geçen Büyük Menderes Nehri Havzası'ndaki kirlilikte mücadele başlatan Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Genel Müdürlüğü, nehrin havzasında bulunan tekstil firmaları için 'Tekstil Sektöründe Temiz Üretim' adlı rehber hazırladı.

Denizli'den de bir kısmı geçen Büyük Menderes Nehri Havzası'ndaki kirlilikte mücadele başlatan Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Genel Müdürlüğü, nehrin havzasında bulunan tekstil firmaları için 'Tekstil Sektöründe Temiz Üretim' adlı rehber hazırladı. Firma temsilcilerine, tekstil sektörünün temiz üretim yatırımlarını gerçekleştirilmesi, daha az kimyasal kullanma, kullandığı kimyasalı değiştirme ve makinelerini yenileme gibi tavsiyeler anlatıldı.

WWF Türkiye, Büyük Menderes Nehri'ndeki üst boyutlara ulaşan kirlilikte ilgili geçen mayıs ayında çalışma başlattı. Dünyaca ünlü bir tekstil firması, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Denizli Sanayi Odası (DSO) da çalışmaya destek verdi. Büyük Menderes Nehri Havzası'nda su kaynaklarının korunması için çalışan WWF Türkiye, tekstil fabrikalarında temiz üretim uygulamalarının hayata geçirilmesine ve sektörde sürdürülebilirliğin sağlanmasına katkıda bulunma amacı güdüyor. Bu kapsamda WWF Türkiye, 'Tekstil Sektöründe Temiz Üretim' adlı rehberi hazırladı. Rehber, sektör temsilcilerinin katılımıyla Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda tanıtıldı. Firma temsilcilerine, tekstil sektörünün temiz üretim yatırımlarını gerçekleştirilmesi, daha az kimyasal kullanma, kullandığı kimyasalı değiştirme ve makinelerini yenileme gibi tavsiyeler anlatıldı.

'SU KİRLİLİĞİ ÇOK İLERİ SEVİYEDE'

Toplantı öncesi basın mensuplarına rehberle ilgili bilgi veren WWF Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, 10 yıla yakın süredir Büyük Menderes Havzası'nda çalışmalar yaptıklarını, 42 noktada su kalitesiyle ilgili ölçümler gerçekleştirdiklerini, 19 noktada kirliliğin çok ileri dereceye ulaştığını, riskin büyük olduğunu söyledi. Büyük Menderes Havzasının uluslararası arenada için de çok önemli bir havza olduğunu belirten Pasinli, şunları söyledi

Uluslararası öneme sahip 5 sulak alana ev sahipliği yapıyor. Tekstilin canı burada ve çok ciddi su riskleriyle karşı karşıyayız. Bizim çağrımız, tüm tekstil sektörünün temiz üretim yatırımlarını gerçekleştirilmesi. Her firma için, bu farklı anlama gelebiliyor. Kimisi için daha az kimyasal kullanma, kullandığı kimyasalı değiştirme, kimisi için makinelerini yenileme ile bazıları için sadece bir vidayı, bir vanayı değiştirmekle bile çok ciddi tasarruflar sağlanabiliyor. Finans kurumlarıyla da GEKA'yla da iş birliği içerisindeyiz. Fizibilite destekleri mevcut, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla iş birliği yapıyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Büyük Menderes Nehri Menderes Denizli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title