Haberler

Denizli: "buldan 6. Kültür, Dokuma Ve El Sanatları Festivali"

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde düzenlenen "6. Kültür, Dokuma ve El sanatları Festivali", renkli gösterilere sahne oldu.

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde düzenlenen "6. Kültür, Dokuma ve El sanatları Festivali", renkli gösterilere sahne oldu.

Programa Denizli Valisi Gazi Şimşek, Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mehmet Neşşar, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abbas Boyzel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle başlayan festivalde konuşan Denizli Valisi Gazi Şimşek, Buldan'ın el dokumasını yaşatarak tarihteki yerini aldığını söyleyerek, "Buldanlılar, küçük olan sermayelerini birleştirerek tekstil endüstrisinde gelişmişler ve kendilerine önemli bir yer edinmişlerdir. Festival bir tanıtımdır ve Buldan bunu çok iyi bir şekilde gerçekleştirmektedir. Festivale katkısı olan herkese teşekkür ediyorum ve festivalin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ali Tunaboylu Kız Meslek Lisesi öğrencileri, Buldan dokumalarından hazırlanan ürünlerin tanıtıldığı defileyi sundu. Oldukça renkli geçen defile, festivale katılan vatandaşlardan alkış aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title