Haberler

Denizli Bisiklet Festivali Başladı

Denizli'nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtıp sporu özendirmek amacıyla Pamukkale Bisiklet Derneği'nin organize ettiği "Denizli Bisiklet Festivali" bisikletseverlerin pedal çevirmesiyle başladı.

Denizli'nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtıp sporu özendirmek amacıyla Pamukkale Bisiklet Derneği'nin organize ettiği "Denizli Bisiklet Festivali" bisikletseverlerin pedal çevirmesiyle başladı.

Festival için Delikliçınar Meydanında düzenlenen törende konuşan Pamukkale Bisiklet Derneği Başkanı Öge, festivalin 3 günlük parkuru kapsadığını belirterek, "Pek çok şehirden gelen misafir bisikletçilerimizle pedal çevireceğimiz bir etkinlik düzenliyoruz. Bugün Babadağ'a gidiyoruz, yarın Pamukkale, Hierapolis, Laodikya, pazar günü ise eski Kızılcabölük yolundan Tavas'a gideceğiz. Bu bir yarış etkinliği değil, şehrimizin tanıtıldığı bir kültür faaliyeti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu bisikletseverler, Denizli- Babadağ etabı için pedal çevirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale, Tavas ve Babadağ belediyelerinin desteklediği festivale, Türkiye'nin değişik illerinden gelen 150 bisikletseverin katıldığı belirtildi.

Festivalin ikinci günü Denizli-Pamukkale güzergahında Leodikya-Hierapolis parkurunun kullanılacağı, üçüncü gün ise Denizli-Kızılcabölük-Tavas güzergahında sporcuların pedal çevireceği bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Denizli Babadağ Tavas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title