Haberler

Denizli: AK Parti Denizli İl Başkanı Tin'den Öğrencilere Demokrasi Dersi

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, "İl Öğrenci Meclis Başkanlığı" Seçimine Katıldı. İl Başkanı Tin, Salonu Dolduran Öğrencilere Demokrasi Eğitimi Verdi, Seçme ve Seçilmenin Önemini Anlattı.

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, "İl Öğrenci Meclis Başkanlığı" seçimine katıldı. İl Başkanı Tin, salonu dolduran öğrencilere demokrasi eğitimi verdi, seçme ve seçilmenin önemini anlattı.

"Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri" projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seçimde konuşan AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, Türkiye'de demokrasinin yaygınlaşması için önemli adımlar atıldığını, bu yolda gençlere de çok büyük görev düştüğünü söyleyerek, "Seçme ve seçilme özgürlüğünü kazanan milletimiz, özgürlüğün ve demokrasinin özlemini Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında yer alan maddelerden alarak, hür iradenin yaygınlaşmasını sağlamıştır dedi. Demokrasi açlığı çeken ülkeler, muasır medeniyet seviyesini yakalayamadıkları gibi, kendi iç dinamizmlerini de harekete geçiremezler diyen Tin, bu sistemsiz yönetilen ülkeler, zamanla parçalanmış ve yok olmuş ülkelerdir. Oysa ülkemiz, Türkiye kendi iç dinamizmleri açısından bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazanmış demokrasisini pekiştirmiştir. Bu halkın kendini yönetecek iradeleri, kendi içinde seçebilme özgürlüğüne de dayanmaktadır. Birçok kesimi temsil eden bireyler olabilir, çoğulcu ve yüksek sesle ifade edilen düşüncelerde olabilir.

Tin, bunlar demokrasinin kılcal damarlarını oluşturmaktadır. Fakat şu husus asla unutulmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti özgürlüğün adını örgütleştirmeye çalışanlara ve devletin lokomotiflerini yıkmaya yönelik eylemler içinde bulunanlara karşı bugüne kadar asla özgür davranmamıştır. Özgürlüklerin ve demokrasinin çerçeveleri devletimizin anayasasıyla sabitlenmiştir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasıyla çizilen çizgiler ve kurallar dışındaki eylemleri ve davranışları asla kabul görmediğini, bundan sonrada görmeyeceğine dikkat çeken İl Başkanı Tin, "Devletleri yöneten idarecilerin demokrasiyi korumak görevleri olduğu gibi, ülkemizde yaşayan her bir ferdinde demokrasiyi ve Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyet çizgisini yaşatmak gibi üstün bir görevi bulunmaktadır. Önceki dönemlerde siz gençlerin geleceğin teminatı olduğu hep ifade edilir, söylemlerle sizler onurlandırılırdınız. Oysa bu dönemde iktidarımız sizler için önemli bir yasal düzenleme yaparak, böylesine güzel bir demokrasi özlemini gidermenizi ve demokrasiyi özümseyerek yaşamanızı sağlamışlardır. İnanıyorum ki, iktidarımızın yaptığı bu düzenleme, demokrasinin yaygınlaşmasında büyük bir adımdır. Yaşanan bu süreç ve iktidarımızın yaptığı bu düzenlemeler ülkemizde kendine inanan, kendine güvenen, milletine ve devletine hizmet eden bireylerin yetişmesine imkan tanıyacaktır dedi. Tin, bizler sadece gençlik meclislerinin kurulmasının önünü açmadık, genç yaşta siyasete atılıp, ülke yönetiminde bulunmak isteyen gençlerimizin de önünü açtık. Artık 25 yaşını dolduran her gencimiz milletvekili seçilme özgürlüğüne kavuşmuştur. Bu yapılan düzenlemeler gençliğimize olan güvenimizin birer göstergesidir" diye konuştu.

(SK-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title