Haberler

Denizli: "5. Türk-yunan Dosluk Festivali" Sona Erdi

Denizli Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen "5. Türk-Yunan Dostluk Festivali", düzenlenen konserlerle sona erdi.

Denizli Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen "5. Türk-Yunan Dostluk Festivali", düzenlenen konserlerle sona erdi.

Türk-Yunan Dostluk Derneği tarafından Pamukkale Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen ve yaklaşık 600 kişinin katıldığı '5. Türk-Yunan Dostluk Festivali'ne, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Sisam Adası'ndan gelen davetliler de iştirak etti. Festivalde sahneye, ilk önce Yunan sanatçı Klaudia Delmer çıktı. Yunan sanatçı, okuduğu Türkçe parçalarla antik tiyatroyu dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı. Yunan sanatçı Klaudia Delmer'in ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Gönül Yazar, 07 Temmuz 2007 tarihinde evlenmek isteğini belirtti. Uzun süre birlikte olmayı başardığını ancak nikah defterine imza attıktan 1 gün sonra boşandığını belirten sanatçı Yazar, "Uzun süre birlikte oluyorum. 7 yıl gibi bir zaman idare ediyorum ve iş evlenmeye geldiği zaman, nikah defterine attığım imzanın 1 gün sonrasında boşanıyorum. Ama 07 Temmuz 2007 tarihinde evleneceğim. 'Biri var mı?' diye sorarsanız, yok ama bulacağım" dedi. Nostaljik parçalarını seslendiren Gönül Yazar'a, konser sonunda Yunanistan'ın İzmir 2. Konsolosu çiçek ve Yunan bayrağı verdi.

Dostluk konserinde son olarak, Ermeni asıllı Türk sanatçı Alex sahne aldı. Birbirinden hareketli parçaları seslendiren Alex, eserlerinin bir bölümünü Yunanca söyledi. Yunan davetlilerden büyük alkış alan Alex, iki ülke arasındaki dostluğun her zaman devam etmesini diledi. 9 Haziran'da Denizli'de başlayan "5. Türk-Yunan Dostluk Festivali", 12 Haziran'da Sisam Adası'nda devam edecek.

Ayrıca, İncilipınar Parkı'na ünlü heykel tıraş Yunus Yokuş tarafından yapılan heykelin aynısı Sisam Adası'na da dikilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title