Haberler

Denizli 2. Ege Aşıklar Bayramı Sona Erdi

Güncelleme:

Denizli Belediyesi'nin bu yıl 2. Kez düzenlediği ve 2 gün süren Aşıklar Bayramı, muhteşem finalle sona erdi.

Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen ve 2 gün süren Denizli 21. Ege Aşıklar Bayramı, muhteşem final programıyla sona erdi.

Denizli Belediyesi, Aşıklar Bayramı'yla Türkiye'nin birçok yerinden 21, Azerbaycan'dan da 1 aşığı bir araya getirdi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'ndaki final gecesine, türküye gönül vermiş birçok türkü dostu izleyen katıldı. Denizli Belediye Başkanı Yardımcısı Şamil Çınar, eşi Zeliyha Çınar ile Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ali Aygören aşıkları dinlemek için salondaki yerini aldı.

Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy'un onur konuğu olarak katıldığı gecede, Bursa'dan Temel Turabi (Temel Şahin), Kocaeli'nden Taner Öztürkoğlu, Ankara'dan, Yakup Temeli (Temel), Yozgat'tan Derdiyar (Murat Tanrıverdi), Adana'dan Feymani (Osman Taşkaya), Sivas'tan Cefakâr (Recep Ateş), Osmaniye'den Abdullah Gizlice, İstanbul'dan Ahmet Poyrazoğlu, Manisa'dan Osman Feryadi (Erten), İzmir'den Ali Rıza Ezgi, Erzurum'dan Sıtkı Eminoğlu (Emen), Kocaeli'nden Erol Ergani, Antalya'dan Selahattin Kazanoğlu (Kazan), Aydın'dan Muhsin Yaralı (Özen), Ankara'dan Ayten Gülçınar, Konya'dan, Yağız Ozan Arif İnan Yıldırım), İstanbul'dan Orhan Üstündağ, Denizli'den Denizli'den Ozan Nihat ile Azerbaycan'dan Sevil Hıdırova da sazlarıyla katıldı.

Denizlili Aşık Nihat Sönmez (Ozan Nihat) de, aşıklara ev sahipliği yaptı. Ozan Nihat, tüm aşıklara ve türkü dostlarını sazıyla sözüyle selamlayarak hoş geldiniz dedi.

Aşıklar, sazlarıyla birer türkü söyleyerek geceye renk kattı. Bu arada aşıkların sazlarıyla atışmaları ise izleyenlerden tam not aldı. Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy da Çanakkale Şehitleri için yazılmış şiiri okudu. Şiir izleyenlerden büyük alkış topladı. Ardından aşıklar sazıyla sözüyle atışmaya devam etti.

Aşıklar arasında leb deymez (ağızlarına küçük çubuk yerleştirerek) söyledikleri türküler ise izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ali Aygören, gecenin sonunda tüm aşıklara plaket takdim etti. Belediyenin aşıklar bayramını geleneksel hale getireceğini ifade eden başkan yardımcısı Şamil Çınar, 'Ülkemizin dört bir yanından gelen birbirinden değerli 21 aşıklarımız, 2 gündür söyledikleri birbirinden güzel türkülerle ruhumuzun pasını sildi. Geleneklerimizin göreneklerimizin özellikle de unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizin gün yüzüne çıkarılmasında önemli görevi yerine getirdiler. Ülkemizin dört tarafında bu görevi yürütüyorlar. Ben aşıklarımızı gönülden kutluyorum. Sizlere de yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. İnşallah 3. bayramda da birlikte oluruz' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aşıklar Bayramı Denizli Türkiye Ege Güncel Haberler

title