Haberler

Denizleri Korumakla Kalmıyor Aynı Zamanda Sevdiriyorlar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin Sahil Güvenliği ziyareti Öğrencileri Sahil Güvenlik botunu gezmeleri bilgi almaları 7. sınıf öğrencisi Ömer Efendi Kaya ile röportaj Öğretmen Özgül Çelik ile röportaj Genel görüntüler Balık tutma yarışmasından detaylar Amatör balıkçı ile röportaj Yakalanan balıklar Denizleri korumakla kalmıyor aynı zamanda sevdiriyorlar Mersin'de, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığınca hayata geçirilen "Yavru Balık Denizde, Gelecek Elimizde Projesi" kapsamında her yaştan kişilerin denizleri sevmesi ve canlıların neslinin devamı konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor Düzenlediği balık tutma yarışmasıyla doğru avlanmayı gösteren Sahil Güvenlik personeli, çok sayıda öğrenci ve balıkçıya da denizlerin temiz tutulması için eğitim veriyor MUSTAFA GÜNGÖR - Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, denizlerin sevdirilmesi ve canlı deniz kaynaklarının korunması amacıyla geliştirdiği projeyle toplumun geniş kesimlerine ulaşmaya çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin Sahil Güvenliği ziyareti

Öğrencileri Sahil Güvenlik botunu gezmeleri bilgi almaları

7. sınıf öğrencisi Ömer Efendi Kaya ile röportaj

Öğretmen Özgül Çelik ile röportaj

Genel görüntüler

Balık tutma yarışmasından detaylar

Amatör balıkçı ile röportaj

Yakalanan balıklar

Denizleri korumakla kalmıyor aynı zamanda sevdiriyorlar

Mersin'de, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığınca hayata geçirilen "Yavru Balık Denizde, Gelecek Elimizde Projesi" kapsamında her yaştan kişilerin denizleri sevmesi ve canlıların neslinin devamı konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor

Düzenlediği balık tutma yarışmasıyla doğru avlanmayı gösteren Sahil Güvenlik personeli, çok sayıda öğrenci ve balıkçıya da denizlerin temiz tutulması için eğitim veriyor

MUSTAFA GÜNGÖR - Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, denizlerin sevdirilmesi ve canlı deniz kaynaklarının korunması amacıyla geliştirdiği projeyle toplumun geniş kesimlerine ulaşmaya çalışıyor.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığınca Mersin'de hayata geçirilen "Yavru Balık Denizde, Gelecek Elimizde Projesi", anaokulu çağındaki çocuklardan lise öğrencilerine ve amatör-profesyonel avcılıkla uğraşan balıkçılara kadar geniş kesimlerle komutanlık personelinin buluşmasını sağladı.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, Mersin Deniz Ticaret Odası ile Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli yürütülen proje kapsamında ilk olarak, denizciliğin sevdirilmesi ve yavru balık avcılığı konusunda bilgilendirme yapılması ve farkındalık sağlanması amacıyla "yavru balık avcılığı ve denizlerin geleceği" temalı resim yarışması düzenlendi.

Ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada dereceye giren resimler, bir alışveriş merkezinde vatandaşların beğenisine sunuldu.

Öğrenciler arama kurtarma gemilerini gezdi

Her türlü hava ve deniz şartlarında denizde etkinlikle görev yapan Sahil Güvenlik personeli, denizciliğin sevdirilmesi ve Sahil Güvenlik Komutanlığının tanıtılması amacıyla 3 gün süreyle de kapılarını öğrencilere açtı.

TCSG YAŞAM Arama Kurtarma Gemisi, TCSG 108 Ani Müdahale Botu ve DEGAK-09 (Dalış, Emniyet, Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi) öğrencilere gezdirilirken, yetkililer ana okul çağındaki çocuklardan lisede öğrenim gören yaklaşık 2 bin öğrenciye denizlerin korunması, Sahil Güvenlik Komutanlığının faaliyetleri ve gemileri hakkında bilgiler verdi.

Kurtarma gemilerini gezen 7. sınıf öğrencisi Ömer Efendi Kaya, Sahil Güvenlik hakkında daha önce bilgisi olduğunu ancak ilk kez gezme fırsatı bulduğunu söyledi.

Kurtarma gemisinde dümen olmadığını görünce çok şaşırdığını anlatan Kaya, sahil güvenliğin çalışmaları ve gemiler hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Çankaya Ortaokulu'nda görev yapan öğretmen Özgül Çelik de öğrencileriyle birlikte denizlerde mahsur kalındığında ilk yardımlarına koşacak olan sahil güvenlik gemilerini gezdiklerini belirterek, "Sahil güvenliğin ne işe yaradığını, görevlerini ve mültecilere nasıl yardım ettiklerini anlattılar. Birçok öğrencimiz bugün denizci olmaya karar verdi. Bir geminin ev ortamından farklı olamayacağını burada gördüler" dedi.

"Sahil Güvenlik Amatör Olta Balıkçılığı Yarışması" düzenlendi

Yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında küçük boy balık avcılığı konusunda farkındalık sağlanması amacıyla da Mersin Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde "Kurumlar Arası İşbirliği ve Bilgilendirme Toplantıları" gerçekleştiren ekipler, Mersin bölgesinde faaliyet gösteren profesyonel ve amatör balıkçılara, denizlerin karşı karşıya kaldığı kirlilik ve aşırı avcılık konuları hakkında eğitim verdi.

Proje kapsamında Çukurova Amatör Balıkçılık Denizcilik ve Doğal Hayatı Koruma Derneği koordinesinde gerçekleştirilen "Sahil Güvenlik Amatör Olta Balıkçılığı Yarışması"na da 57 amatör balıkçı katıldı.

Mersin Marina'da buluşan amatör balıkçılar, teknelerle açıldıkları denizde en büyük balık için olta salladı.

Amatör balıkçılar için avladıkları su ürünlerinin mevzuat düzenlemeleriyle getirilen asgari boy ve ağırlıklarına uyması, canlı kaynakların sürdürülebilir kullanımına katkı sağlayacak bilgi ve farkındalık düzeylerinin arttırılması amacıyla yapılan yarışma sonunda dereceye girenlere madalya ve olta takımları hediye edildi.

Proje kapsamında düzenlenen yarışmayla yavru balıkların avlanmaması gerektiği konusunda farkındalık oluşturulurken, 57 amatör balıkçının yarışma boyunca yakaladıkları yavru balıkları yeniden denize bıraktığı görüldü.

Ayrıca, Mersin Marina Yelken Kulübü iş birliğinde "Sahil Güvenlik Yelken Yarışması"nda düzenlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title