Haberler

Denizlerde Yeni Av Sezonu Başlıyor

Denizlerde 1 Eylül'de sona erecek av yasağı ile "Vira Bismillah" diyecek balıkçılar için Balıkesir'in Erdek ilçesinde tören düzenlendi.

Denizlerde 1 Eylül'de sona erecek av yasağı ile "Vira Bismillah" diyecek balıkçılar için Balıkesir'in Erdek ilçesinde tören düzenlendi.

İlçeye bağlı Çakıl Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye'de denizlerin çok zengin kaynaklara sahip olduğunu belirterek, son yıllarda ülkede birçok gıda maddesinin GDO'lu olup olmadığı konusunda tartışmalar yaşandığını ifade etti.

Yazıcı, "Oysa denizden çıkan tüm ürünler doğal ve organiktir. Ancak, ülkemizin son beş yılına baktığımızda, balık üretimimizde düşüşler olduğunu görürüz. Balık üretimimizi artırmak zorundayız. Balıkçılarımızın sorunlarının çözümü konusunda kendilerine her çeşit desteği vermeye hazırız." dedi.

Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdurmuş da Çakıl'ın, Türkiye'nin en büyük balıkçılık merkezi olduğuna dikkat çekerek, "İlimiz, su ürünleri açısından ülkemizde zaman zaman birinci, zaman zaman da ikinci sırada yer alıyor." diye konuştu.

Erdurmuş, Balıkesir ili sınırları içinde 5 bin dolayında ailenin, geçimini hayvancılıktan sağladığına dikkat çekerken, balıkçılığın sürdürülebilir olması için kontrollü avlanma ve av yasaklarına uymanın önemini vurguladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ve CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ile Namık Havutça da yeni av sezonunun hayırlı olması dileğinde bulundu.

Törende Balıkesir Zağnos Paşa Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından, yeni av sezonu için protokol üyeleri sembolik kurdele kesti.

Törenin ardından, Çakıl'daki balıkçı gemileri, "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Türkiye Erdek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title