Haberler

Denizlerde Av Yasağına Doğru

Denize 1 Eylül'de açılan balıkçılar için av yasağının 15 Nisan'da başlayacağı bildirildi.

Denize 1 Eylül'de açılan balıkçılar için av yasağının 15 Nisan'da başlayacağı bildirildi.

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, deniz ile iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla su ürünleri avcılığına getirilen genel yasakların 15 Nisan tarihinde başlayacağını belirtti.

Yılmaz, su ürünleri genel av yasakları hakkında ise şu bilgileri aktardı:

"Tüm denizlerimizde 15 Nisan ile 31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı, trol avcılığına açık tüm karasularımızda ise 15 Nisan ile 15 Eylül tarihleri arasında trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasaklanmıştır. Fanyalı ve fanyasız, alttan büzülmeyen, mapa ve tel bulunmayan alamana ağları ile dönem boyu avcılık yapılması serbesttir. Ancak 22 metreden (12 kulaç) daha fazla derinliğe sahip alamana ağları ile gırgır avcılığının yasak olduğu dönemde avcılık yapılması yasaktır"

Bütün karasularda 1 Mayıs ile 31 Ağustos tarihleri arasında algarna ve deniz salyangozu avcılığının da yasak olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Dalma, sepet ve her türlü tuzak yöntemleri ile deniz salyangozu avcılığı dönem boyunca serbesttir. Ayrıca, bütün karasularımızda 15 Nisan ile 15 Haziran tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan avcılığı yasaktır." ifadelerini kullandı.

Bütün karasularda, 1 Nisan ile 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığının da yasak olduğunu belirten Yılmaz, ancak 15 ile 31 Ağustos tarihleri arasında çapari ile palamut avcılığının serbest olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kemal Yılmaz Eylül Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title