Haberler

Denizler Bize Miras Değil, Emanettir"

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bölgede kaçak avcılığın önüne geçmek için çalışma başlattı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bölgede kaçak avcılığın önüne geçmek için çalışma başlattı. Marmaris İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü kaçak avcılığa savaş açtı. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de bir çok ailenin geçim kaynağı olan denizlerde kaçak avcılığın önüne geçmek için çalışma başlatıldı.

Bilinçsizce ve kaçak yapılan avlanmanın hem denizlerdeki canlıların popülasyonu düşürdüğü hem de doğal dengenin bozulmasına neden olduğunu belirten Marmaris İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri çalışma başlattı.

"Denizler Bize Miras Değil, Emanettir" sloganıyla yola çıktıklarını belirten İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nejmettin Kaya, amaçlarının balık popülasyonunun düşmesine engel olmak olduğunu söyledi. Kaya, "Siz balık popülasyonunu düşürecek avcılık yaparsanız, popülasyon düşecek ve siz bu işten para kazanamayacaksınız. Balık avlanma sezonuna uyulursa, 10 saatte 10 kilogram balık yakalanacağına 5 saatte 10 kilogram balık yakalanabilir. Av yasağı hem avcılar için hem de tüketici için çok önemli bir konu. Vatandaşlarımızdan şunu istiyorum gece avcılığı yapmayın, kaçak avcılık yapan kişilerden balık almayın" dedi.

En fazla ihlalin Lagos ve Orfoz balıklarında olduğunu belirten Marmaris Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe tarım Müdürlüğü'nde görevli Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi Çağdaş Seyyar, bu balık türünün Bakanlık tarafından avlanmasının tamamen yasaklandığını söyledi.

Su Ürünleri Mühendis Hatice Betül Toprak ise "Bu bölgede sıkıntı yaşadığımız yasak avlanan deniz canlılarından biri de karavida. Karavida Türkiye'de sadece 15 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında sadece Kaş bölgesinde avlanması yasal. Diğer bölgelerin tümünde avlanması yasak bir canlı" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title