Haberler

Denizbank'tan "Osmanlı Sultanları Sergisi"... -36 Osmanlı Padişahı ve Ertuğrul Gazi'nin Portreleri, Topkapı Sarayı'nda İzlenime Sunuldu

Denizbank'ın, 36 Osmanlı Padişahı ve Osmanlı Devleti'nin Kurucusu Osman Gazi'nin Babası Ertuğrul Gazi'nin Portrelerinden Oluşan "Osmanlı Sultanları Sergisi" Açıldı.

Denizbank'ın, 36 Osmanlı padişahı ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin portrelerinden oluşan ''Osmanlı Sultanları Sergisi'' açıldı.

Topkapı Sarayı Has Ahırlar Sergi Salonundaki açılışta konuşan Denizbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Dexia İcra Kurulu Üyesi Dirk Bruneel, evrensel bankacılık gereği uluslararası düşünüp yerel hareket eden Dexia'nın, kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerini de aynı felsefeden hareketle yürüttüğünü söyledi.

''Biz bu etkinlikleri sosyal sorumluluk anlayışından da öte, bir iş ve yaşam felsefesi mantığı ile yürütüyoruz'' diyen Bruneel, bu bakış açısıyla faaliyette bulundukları coğrafyaların kültürel ve sanatsal açıdan gelişimine katkıda bulunan projelerin içinde yer almaya özen gösterdiklerini anlattı.

Osmanlı Sultanları Sergisi'ne de destek verebiliyor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Bruneel, şunları söyledi:

''Daha önce de altını çizdiğimiz gibi, biz bu ülkeye çok uzun yıllar hizmet etmeye geldik. Bu hizmetimiz sadece finansal alanla da sınırlı kalmayacak. Denizbank sayesinde kültür ve sanatın toplumsal tabana yayılmasına katkı sağlayan bu ve benzeri projelere önümüzdeki dönemde destek verebilmekten mutluluk duyacağız.''

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş de ''Amacımız, geçmişimizi, yani bize ait olanı tanımayı, anlamayı, anlatmayı, üzerinde düşünmeyi sağlamaktı'' dedi.

Geçmişi tanımadan güçlü bir gelecek kurulamayacağını belirten Ateş, serginin de bu misyondan hareketle ortaya çıktığını anlattı.

Ressam Ertuğrul Ateş tarafından çizilen, dünya tarih sahnesinde iz bırakan 36 Osmanlı padişahı ve Ertuğrul Gazi'nin portreleri, aynı zamanda Deniz Kültür tarafından kitap haline getirildi.

Kitapta, portrelerin yanı sıra İlber Ortaylı, Alpay Kabacalı, Akgün Akova, Zülfü Livaneli, Nebil Özgentürk, Murat Belge, Hakkı Devrim, Sunay Akın gibi isimlerin Osmanlı sultanlarını anlatan yazıları yer alıyor.

12 Kasım tarihine kadar açık kalacak sergi, 15-25 Kasım tarihlerinde Ayasofya Müzesinde, ardından da Ankara'da sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title