Haberler

Denizaltı İhalesini Almanlar Kazandı

Türkiye'nin yeni tip denizaltılar almak üzere açtığı ihaleyi Alman firma kazandı. İhale bedeli 2.5 milyar euro olara açıklandı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, havadan bağımsız denizaltı tedariğini öngören yeni tip denizaltılara ilişkin 3 firmadan alınan tekliflerin değerlendirmesi sonucunda, HDW ve Marine Force ortak girişimi ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararı alındığını bildirdi.

Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısının ardından bir açıklama yaptı.

Bakan Gönül, Savunma Sanayi İcra Komitesinin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacına yönelik yürütülmekte olan ve havadan bağımsız denizaltı tedariğini öngören yeni tip denizaltı projesini görüştüğünü söyledi.

Ortak üretim modeli ile yurt içinde imal edilecek denizaltılara ilişkin olarak 3 firmadan alınan tekliflerin değerlendirme çalışmaları sonucunda Howaldswerke-Deutsche Werft GMBH ve Marine Force International LLP ortak girişimi ile sözleşme görüşmelerine başlanma kararının alındığını söyledi.

Proje kapsamında denizaltıların Gölcük tersanesinde inşasına ilave olarak 20'ye yakın sistem, alt sistemin Savunma Sanayi tarafından imal edilerek deniz altılara entegre edileceğini kaydeden Gönül, toplamda proje bedelinin yüzde 80'inin Türkiye'de sanayi katılımı ve off-set olarak gerçekleştirilmesinin planlandığını da ifade etti.

Gönül, proje bedeline ilişkin bir soru üzerine, projenin 2,5 milyar euro yük getireceğini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title