Haberler

Deniz Süngerinin Gramı 5 YTL

Muğla'nın Fethiye İlçesinde Bulunan Turistik Paspatur Çarşısı'nda Deniz Süngeri Gramı 5 YTL'den Satılıyor. Özellikle Yabancı Turistlerin Satın Aldığı Deniz Süngeri, Makyaj Temizleme ve Banyoda Vücut Temizliğinde Kullanılıyor. Doğal Olması Nedeniyle Tercih Edilen Deniz Süngeri 5 YTL'lik Gram Fiyatı ile Gümüşten Daha Değerli Olduğu Görülüyor.

Muğla'nın Fethiye İlçesinde bulunan turistik Paspatur Çarşısı'nda deniz süngeri gramı 5 YTL'den satılıyor. Özellikle yabancı turistlerin satın aldığı deniz süngeri, makyaj temizleme ve banyoda vücut temizliğinde kullanılıyor. Doğal olması nedeniyle tercih edilen deniz süngeri 5 YTL'lik gram fiyatı ile gümüşten daha değerli olduğu görülüyor.

Dünyada ağırlıklı olarak Doğu Akdeniz havzası ve Meksika açıklarında bulunan deniz süngeri, küçük işlemlerden sonra kullanıma hazır hale geliyor. Sert ve kuru halde satılan süngerler aseton ya da suyla ıslatıldıklarında yumuşak ve dayanıklı bir hal alıyor. Polonyalı turistler başta olmak üzere yabancıların bu süngere olan ilgisinin doğallığa olan düşkünlüklerinden kaynaklandığını belirten Fehim Bayram, "Deniz süngeri turistlerin doğallık istekleri nedeniyle ilgi gösterdikleri ve fazla miktarda satın

aldıkları bir ürünümüz. Gramını 5 liradan satıyoruz. Küçükleri makyaj temizliğinde, büyükleri banyoda vücut temizliğinde kullanılıyor. Gelen talebe yetişmekte zorlanıyoruz" dedi.

(FD-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title