Haberler

Deniz Gezmiş ve Arkadaşları İçin Anma

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Yürüyüşten görüntüler- HDK Eş Sözcüsü ve HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in konuşması- Denize karanfil atılması Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 43. yılında anıldı. Taksim AKM önünde toplanan HDK Eş Sözcüsü ve HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, HDP İstanbul milletvekili adayları, HDK Gençlik Meclisi ve HDP Gençlik Koordinasyonu ile bazı siyasi parti temsilcileri, pankartlar açarak yürüyüşe geçti. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın posterlerini taşıyan kalabalık grup sloganlar atarak Gümüşsuyu'ndan Dolmabahçe'ye kadar yürüdü.Bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasının ardından açıklama yapan Tuncel, Gezmiş, İnan ve Aslan'ın unutulmaz bir devrimci olduğunu ve onları saygıyla andıklarını söyledi.Gezmiş, İnan ve Aslan'ın Türkiye'nin özgürlüğü için darağacına gittiğini savunan Tuncel, "43 yıl önce onları idam sehpasına götürdüklerinde, alanlardaki devrimcilerin düşüncelerini de idam edeceklerini zannettiler. 43 yıl önce 'Başka Türkiye mümkün, demokratik tam bağımsız bir Türkiye mümkün, özgürlük için mücadele mümkün' diyenler için idam sehpasını kuran bağnaz ve yobaz tutumlar karşısında, milyonlarca genç kenetlenmeye başladı" dedi.Tuncel, demokratik yaşamı arzulayanların güçlü bir örgütsel mücadeleyi birlikte yükselttiklerini aktardı.Dünyanın her yerinde insanların başka bir yaşam tarzı kurmak istediğini savunan Tuncel, şöyle konuştu: "Yanı başımızda Yunanistan'da çıkartılan kazanım bunun bir örneğidir. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de ortaya çıkacak dinamikte bunu gösterecek. Dünyanın her yerinde insanlar artık başka yaşam istiyor. Şimdi önemli olan başka yaşama Hüseyin İnan, Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan gibi öncülük edecek miyiz? Göz kırpmadan bu mücadelenin içine girdiler. Fertleri özgür, eşit yaşasın, sömürü olmasın diye darağacına gitmeyi göze aldılar. Kendilerini en ön safa atarak halkının özgürlük mücadelesi için kendilerini feda ettiler. Biz bu cesareti gösterebilecek miyiz? Onlara yoldaş olabilmenin yolunun tam da buradan geçtiğini düşünüyorum. Demokratik Türkiye'yi inşa ederek, Türkiye haklarına özgür bir gelecek bırakarak, onların anısına saygı duyabilir ve bağlılığımızı gösterebiliriz. Günümüzde onların ideallerini yaşatmak isteyenler var. Onlar dar ağacına giderken, 'Yaşasın Türk ve Kürt halkının kardeşliği' dediler ve onlar Kürt ve Türk halkının kardeşçe yaşayabileceği bir Türkiye istiyordu. Bedel ödediler, direndiler. Bizim görevimiz onların bayrağını devralmaktır. Örgütlü gücümüzü büyüterek, nerede olursak olalım, gerekirse biz de bedel ödeyeceğiz. Sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir."Konuşmaların ardından Tuncel ve gruptakiler Dolmabahçe sahilinden denize karanfil attı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin İnan Deniz Gezmiş Yusuf Aslan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title