Haberler

Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı

Deniz Gezmiş ve arkadaşları ölümünün 36. yılında Mersin'de anıldı.

CHP Mersin İl Teşkilatı ile Mersin 68'liler Derneği üyeleri, Atatürk Caddesi Büyükşehir Belediye binası önünde yaptıkları basın açıklaması ile Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, ölümünün 36. yılında andı.

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yıllarca ülkenin bağımsızlığı uğruna mücadele ettiklerini belirterek, "Ne yazık ki, ülkeyi yöneten hakim güçler o günün şartlarında bu dev önderleri yakaladılar ve bugün hepimizin her tarafta ülkenin ileri gitmesi için yapmış olduğu açılımların onda birini yaptıkları için hiç yoktan, günahsız yere asmışlardır. Yıllar sonra onları asanlar dahi özür dilediler ve yanlış yaptıklarını söylediler. Bugün Deniz'lerin, Yusuf'ların, Hüseyin'lerin ölümünün 36. yılı. Onların mücadelelerini hiç bir zaman bırakmayacağız" dedi.

Mersin 68'liler Derneği Başkanı Selçuk Polat ise anma etkinliklerinin daha kitlesel olması için 11 Mayıs Pazar günü, 68'lir Ormanı'nda bir araya geleceklerini belirterek, etkinliklere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Celal Doğan, Ertuğrul Kürkçü, Eşber Yağmurdereli, Fahri Aral ve Emine Ayna ile yerel müzik gruplarının katılacağını duyurdu.

36 yıldır Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile ilgili çok şeyler söylendiğini kaydeden Polat, "Ben sadece size bir sır verebilirim. Biz 1970'lerde iktidardaydık. Üniversitelerde fakülteleri biz yönetiyorduk, bütün seçimleri büyük bir çoğunlukla almıştık. Bu gücümü zorluktan, şiddetten, silahtan değil, sadece demokratik olmamızdan alıyorduk. Hiç kimseyi küçümsemeyen, herkese değer veren demokratik anlayışımızdan alıyorduk. Biz bu iktidarımız 'forum' denen bir araçla yönetiyorduk. Eğer bir sorun olduğu zaman bütün kitleyi topluyor, orada alınan kararları uyguluyorduk. Biz 1970 sonunda silaha sarıldık. Bu aynı zamanda bizim sonumuz oldu. Şu sırrı söylemek istiyorum; şimdi 68'li olma zamanıdır" diye konuştu.

(HK-AB-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title