Haberler

Deniz Gezmiş'in Avukatı Evsizlerin Arasında Çıktı

Güncelleme:

İstanbul'da evsizler için hazırlanan spor salonunda Selçuk Parsadan'ın oğlundan sonra Deniz Gezmiş'in avukatının da yaşadığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi soğuk havanın iyice etkisini arttırmasıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da evsizleri sokaklardan toplayarak barınma merkezlerine götürmeye başladı. Belediye ekipleri tarafından sokaktan alınanlardan biri de 80 yaşındaki emekli Avukat Erdoğan Gençel'di. Deniz Gezmiş'in avukatlarından biri olan Erdoğan Gençel'in hikayesine Hürriyet ulaştı.

DENİZ GEZMİŞ'İN AVUKATIYDI

Erdoğan Gençel gençliğinde Deniz Gezmiş'in avukatlarından biriydi. Deniz Gezmiş gibi devrimciydi. Emekli olmasının ardından tek başına yaşamaya başladı. Ancak sağlık durumu iyi değildi. İstanbul Barosu'nun geçtiğimiz dönem yönetim kurulu üyesi olan Ufuk Özkap Erdoğan Gençel'le yakından ilgilendi. Kalacağı bir eve yerleştirdi.

BAROYLA BAĞI KOPTU

Erdoğan Gençel burada bakıcısıyla tartışınca evden ayrıldı. Baroyla da bağı kopmuş oldu. İstanbul Barosu yetkilileri Erdoğan Gençel'in barınma merkezinde olduğunu internet sitelerine düşen haberlerden öğrendi.

"GENÇLERİN DAVALARINA ÜCRETSİZ BAKTIM"

Erdoğan Gençel kendisini, "İstanbul Barosu'ndan 1990 yıllarında emekliliğimi istedim. Meslekten çok yorulmuştum. Ev alamadım. Ancak siyasi tarihe ilişkin çok kitap satın aldım. Amacım Kadıköy'de bir halk kitaplığı tesisi yapmaktı. Gerçekleştiremedim. Geçmişte senelerce gençlerin davalarına ücretsiz baktım. Sokaklarda yaşıyorum. En büyük sıkıntım içkiye alıştırılmış sokaklarda yaşayan gençler" diye anlatmıştı.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç hemen Zeytinburnu'ndaki barınma merkezine gitti. Erdoğan Gençel'in kendilerinin meslek büyüğü olduğunu söyleyen Hasan Kılıç, "Erdoğan Bey ile irtibatımız kopmuştu. Kendisini yine bulduk. Gereğini yapacağız. Uygun bir yere yerleştirilecek ve bakımı sağlanacak" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

hakkimobilWeb@haberler.com:

Beter olsun vatan halinin avukatlığını yaparsan böyle olursun akli başına gelmistir inşallah

19
50
yanıtYanıtla
AlperMobil-IOS:

Allah bu dunyada cezasını vermeye Başlamış daha beter olsun bence oradanda atsınlar vatan hainine

2
35
yanıtYanıtla
YAPMACIKLIK KANINIZDA VAR:

Bakıyorum bu yorumu onlarca beğenmeyen var, ama biride kalkıp şu muhtaç insana bir dilim ekmek vermeyi düşünemeyecek kadar duygudan yoksun.

yanıt1
yanıt1
haydero yeno:

ulan alcak o vatan haini ise sen nesin serefsiz it sen ve senn gibi alcaklar ancak halkin davasina kendini adamis insanlara saldirirsiniz adiler

yanıt8
yanıt0
abdül:

gece gündüz deniz gezmiş diye yırtınacağınıza adamın avukatına sahip çıkın, dava ne oldu, hep yalan oldu, tabi sizler işinize geleni sahip çıkarsınız. , .

35
0
yanıtYanıtla
murat aslan Mobil-ANDROID:

Meşur zengin solcular Deniz gezmişin hatırasına bu insana sahip cıkın.

25
3
yanıtYanıtla
Kale1903Mobil-IOS:

Kendi suçu aga

7
20
yanıtYanıtla
ebutahirMobil-ANDROID:

zulmu zavunanin so uda zillet ve husrandir

6
20
yanıtYanıtla
DÜŞÜNMEK LAZIM:

dinsizin dostlugu vefası menfaati akabindedir ALLAHcc iman eden insanlar olsalar zaten dünyaya bu kadar meyl etmezler dünya gercekten leş ve onun talibi leş yiyenler en önemlisi rabbimizin rızası

6
16
yanıtYanıtla
ceyar:

nerede devrimciler halkçılar solcular koşun babanızı kurtarın haysiyetsizler

13
9
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title