Haberler

Deniz Bölükbaşı'nın 1 Mart Açıklamaları

MHP'den Milletvekili Adayı Olan Büyükelçi Deniz Bölükbaşı'nın 1 Mart Tezkeresiyle İlgili Açıklamaları Sıkıntıya Sebep Oldu. Meclis Başkanlığı, Kapalı Oturumda Olanların Açıklanmasının Suç Oluşturduğunu Açıkladı.

MHP'den milletvekili adayı olan Büyükelçi Deniz Bölükbaşı'nın 1 Mart tezkeresiyle ilgili açıklamaları sıkıntıya sebep oldu. Meclis Başkanlığı, kapalı oturumda olanların açıklanmasının suç oluşturduğunu açıkladı.

TBMM Başkanı İletişim Başdanışmanı Kemal Öztürk, MHP'den milletvekili aday adayı olan eski büyükelçi Deniz Bölükbaşı'nın, Meclis Başkanı Bülent Arınç hakkında ileri sürdüğü iddiaların, 'Kanunlar, devlet gelenekleri ve ciddiyetle bağdaşmadığını' bildirdi. Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, eski büyükelçi Deniz Bölükbaşı'nın açıklamalarından yola çıkılarak, TBMM Başkanı Arınç hakkında gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığını belirtti. Öztürk, şunları kaydetti:

''Sayın Bölükbaşı, yaptığı açıklamalarda, 1 Mart Tezkeresi'nin kapalı oturumunda kendilerinin Genel Kurul'a bilgi vermelerinin, bizzat TBMM Başkanı tarafından engellendiğini iddia etmiştir. 1 Mart Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kapalı bir oturumda görüşülmüştür. Bu görüşmelerde hükümet, uzmanlığından ve bilgisinden yararlanmak istediği görevlileri yazılı olarak Başkanlığa bildirmekte, Başkanlıkça Genel Kurul'un onayı alındıktan sonra ilgililer, kapalı oturumda bulunma hakkına sahip olabilmektedir.

Kapalı oturumda Meclis'in muhatabı hükümettir. Başbakan ya da ilgili bakanın haricinde, Genel Kurul'a bilgi sunmaları istenen uzmanlar, hükümetin yazılı talebi halinde yine TBMM Genel Kurulu'nun onayıyla mümkün olabilmektedir. Dolayısıyla TBMM Başkanı'nın, kimin konuşacağına, kimin konuşmayacağına karar vermesi diye bir durum söz konusu değildir. Konu, tamamen içtüzükte belirlenen kurallar çerçevesinde büyük bir ciddiyet içinde cereyan eder.''

Bölükbaşı'nın açıklamalarının bu teknik bilgiden yoksun olduğunu savunan Öztürk, ''Buna rağmen 'Konuşmamızı TBMM Başkanı engelledi' ifadesi tamamen gerçeği yansıtmayan, bilgi eksikliği içeren beyanlardır'' dedi. Öztürk, TBMM içtüzüğünün 71. maddesine göre, kapalı oturum sırasında görüşmeler hakkında, kapalı oturumda bulunanlar ve bulunma hakkına sahip olanlar tarafından hiçbir açıklama yapılamayacağını hatırlatarak, şu açıklamayı getirdi:

''Bunlar, 10 yıl süreyle devlet sırrı olarak saklanır ve açıklanması suç teşkil etmektedir. Dışişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü çok gizli ve önemli temasların, TBMM'deki gizli oturumda yaşananların, bakanlığındaki görevine geri dönmesi muhtemel bir büyükelçi tarafından, yanlış bilgilerle karıştırılarak basın yayın organlarında açıklanması, kanunlar, devlet gelenekleri ve ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Siyasi bir partiden aday adayı olan söz konusu kişinin, 'Konuşmamız engellenmeseydi PKK terörü olmazdı,

Kürt devleti bu aşamaya gelmezdi vb.' ifadelerinin ciddiyetten uzak, aday adayı olduğu partisine siyasi rant sağlamaya yönelik beyanlar olduğunu ifade etmek isteriz.''

(AU-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title