Haberler

Deniz Baykal Papa'nın Ziyareti Konusunda AKP Hükümetine Çattı

CHP Lideri Deniz Baykal Türkiye 10'ncu Enerji Kongresi'ne Katılmak Üzere İstanbul'a Geldi. Kongre Sonrasında Gazetecilerin Sorularını Yanıtlayan Baykal, Papa'nın Yarın Yapacağı Türkiye Ziyareti Öncesinde AKP Hükümetinin Tavrını Eleştirdi. Baykal, Papa'nın Ziyaretinin AKP Hükümeti Tarafından İyi Y...

CHP lideri Deniz Baykal Türkiye 10`ncu Enerji Kongresi`ne katılmak üzere İstanbul`a geldi. Kongre sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, Papa`nın yarın yapacağı Türkiye ziyareti öncesinde AKP hükümetinin tavrını eleştirdi. Baykal, Papa`nın ziyaretinin AKP hükümeti tarafından iyi yöneltilmediğini, organizasyonda eksiklikler olduğunu ifade etti. Baykal, ¨Papa`nın açıklamalarından kısa bir süre sonra bu ziyaretin yapılması uygun olmamıştır. Bu ziyaretin hükümetimiz tarafından iyi yönetildiğini söyleme imkanı yoktur. Ziyaretin zamanlaması ve içeriği uygunsuzdur¨ dedi. Baykal, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül`ün Papa`yla yemekte buluşma girişimini de `gecikmiş bir girişim` olarak değerlendirdi. Baykal, ¨Son anda gelen gecikmiş bir yemek teklifinin geri çevrilmesi, hükümetin ziyaret sırasında ülkede bulunmaması gibi aksaklıklar bu ziyaretin Türkiye açısından iyi yönetilmediğini, iyi planlanmadığını ortaya koyuyor¨ şeklinde konuştu.

¨TÜM GÖZLERİN TÜRKİYE`YE ÇEVRİLECEĞİ BU ZİYARETTE OLUMSUZLUK ARAYANLAR OLACAKTIR. KİMSEYE FIRSAT VERMEYELİM¨

Tüm bu olumsuzluklara rağmen herkesin ziyaretin olumlu geçmesi adına üzerine düşeni yapması gerektiğine değinen Baykal, Papa`nın ziyaretini bahane ederek Türkiye`yi eleştimek isteyenlere fırsat verilmemesi konnusunda uyardı. Baykal, ¨Görevimiz bu ziyareti kazasız belasız atlatmaktır. Türkiye hoşgörülü demokratik bir ülkedir. Diğer dinlere saygılıdır. Tüm gözlerin Türkiye`ye çevrileceği bu ziyarette olumsuzluk arayanlar olacaktır. Kimseye fırsat vermeyelim¨ dedi. Baykal, Papa`nın tüm İslam dünyasını inciten sözleri sonucunda tüm Müslüman ülkelerde olduğu gibi Türkiye`de de oluşan tepkilerin ziyaret sırasında devam etmemesini umduğunu da ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title