Haberler

Deniz Ambulansı "Yaşam" Bodrum'da Denize İndirildi

Avrupa Komisyonu İnsani Yardım Ofisi ve Deniz Kurtarma Derneği tarafından bazı sponsorların desteğiyle yaptırılan ve "Yaşam" adı verilen deniz ambulansı, Bodrum'da düzenlenen törenle denize indirildi.

Avrupa Komisyonu İnsani Yardım Ofisi ve Deniz Kurtarma Derneği tarafından bazı sponsorların desteğiyle yaptırılan ve "Yaşam" adı verilen deniz ambulansı, Bodrum'da düzenlenen törenle denize indirildi.

Bodrum Milta Marina'da düzenlenen törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Avrupa Komisyonu İnsani Yardım Ofisi Türkiye Başkanı Jane Lewis, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, daire emirleri ve marina yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Vali Çiçek, denizde, havada ve karada, her yerde tehlikenin ve riskin olduğunu söyledi. Acil yardımların önemine dikkati çeken Çiçek, "Acil yardımlar ve kurtarmalar her zaman önemli. Bizim devlerimiz insan için kurulmuştur. Acil yardım ekiplerimiz de her yerde vardır. En iyisi, gönüllü ve bu işi hiçbir görev vermeden kendiliğinden yapan sivil toplum kuruluşlarımızdır." dedi.

Bugüne kadar yaşanan deniz kazalarına özellikle sahil güvenlik ekiplerinin müdahale ettiğini anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

"Sahil güvenlik ekiplerimizin kurtarma çalışmalarına deniz kurtarma ekipleri de yardımcı oluyor. Ben bunlara şahit oldum. Bu proje de bunlara bir örnektir. Projenin önemli yanı AB'nin bu projede hassas olması. Türkiye'de Suriyeli vatandaşlarımıza ve diğer ülke insanlarına kucağımızı açtık ve onlarla yaşıyoruz."

Günde ortalama 100 kişi Yunan adalarına geçiyor

Avrupa Birliği İnsani Yardım Ofisi Türkiye Başkanı Jane Lewis de Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ile Sahil Güvenlik Komutanlığının, yasa dışı geçişin başladığı günden bu yana binlerce mülteciyi kurtarmak için kararlılık gösterdiğini anlattı.

AB ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın hizmete girmesiyle Ege Denizi'nde yasa dışı geçişlerin azaldığına dikkati çeken Lewis, "Bugün Yunan adalarına günde yaklaşık 100 kişi geçmeye devam ediyor. Onları korumak için halen daha yapacaklarımız var." diye konuştu.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da acil sağlık ambulanslarının önemine vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Bodrum Müftüsü Ali Ünal tarafından yapılan duanın ardından deniz ambulansı törenle denize indirildi.

Vali Çiçek ve beraberindekiler ambulansa binerek yetkililerden, ambulansın tıbbi donanımları hakkında bilgi aldı. Ambulansın her türlü deniz koşullarına göre yapıldığı ve 40 knot hıza kadar çıkabildiği öğrenildi.

Ambulansın Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde Bodrum Yarımadası ve çevresinde ücretsiz olarak hizmet vereceği de ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Amir Çiçek Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title