Haberler

Dengiz, HDP'den Milletvekili Aday Adayı

Güncelleme:

Yerel seçimlerde 45 bin gibi rekor bir oyla muhtar seçilen Mehmet Dengiz, HDP'den Diyarbakır Milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl yapılan belediye seçimlerinde 45 bin gibi rekor bir oyla muhtar seçilen Mehmet Dengiz, Halkların Demokratik partisinden (HDP) Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.


Merkez kayapınar İlçesinde bulunan peyas mahallesi muhtarlığını yapan ve 6. kez girdiği seçimleri tarihi bir farkla kazanan Mehmet Dengiz, tam 29 şehirdeki belediye başkanından daha fazla oy alarak, kırılması güç bir rekora imza atmıştı.


Dengiz, 6. Kez Seçilerek Tarihi Bir Zafer Elde Etmişti


Diyarbakır'da, geçtiğimiz yıl yapılan ve o tarihte 95 bin seçmenin bulunduğu merkez Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi Muhtarı 59 yaşındaki Mehmet Dengiz, tam 45 bin oy alarak, 6. kez muhtar seçildi. Emlakçılık yapan, evli ve 12 çocuk babası Dengiz, artık aday olmak istemediğini ancak mahalle sakinlerinin ısrarları üzerine tekrar aday olduğunu belirterek, kendisine güvenen ve 6. kez muhtar seçen mahalle halkının güvenini boşa çıkarmamak için elinden gelen bütün gayretleri gösterdiğini belirtti.

Tam 29 Belediye Başkanından Daha Fazla Oy Aldı

Nüfus olarak Türkiye'de 39 ilden büyük olan merkez kayapınar İlçesi peyas mahallesi muhtarı Mehmet Dengiz, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Düzce, Gümüşhane, Kilis, Karabük, Yalova, Iğdır, Hakkari, Ardahan, Bartın, Şırnak, Kırıkkale, Karaman, Muş, Bayburt, Nevşehir, Zonguldak, Yozgat, Niğde, Tunceli, Tokat, Sinop, Siirt olmak üzere toplam 29 ilin belediye başkanından daha fazla oy alarak, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarına da konu olmuştu.


Barış Ve Kardeşlik Sürecine Katkıda Bulunabilmek İçin Hdp'den Milletvekili Aday Adayıyım


Açıklamalarda bulunan Mehmet Dengiz şunları söyledi:

"Aday Adaylığı başvurumun öncelikle Aileme, şahsıma, mahalle halkına ve kadirşinas hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum. Bu kadim kentin bağrından çıkmış bir evladı olarak, yıllardır alnımın akıyla yaptığım mahalle muhtarlığım boyunca, oldukça tecrübe ve birikim sahibi oldum. O zamandan bu yana geçen süre zarfında, gerek mahallemiz sakinleri ve gerekse Diyarbakır İlimiz genelinde şahsımı ve ailemi tanıyan kadirşinas hemşehrilerim, bu birikim ve tecrübelerimi meclis çatısı altında değerlendirmem yönünde bana telkinlerde ve tavsiyelerde bulundular. O nedenle elde ettiğim tecrübe ve birikimlerin yanı sıra, İlimiz genelinde hazırladığım istediğim projelerimi gerçekleştirebilmek Amacıyla HDP'den Milletvekili Aday Adaylığı için müracaat edeceğim.

Barış Sürecinin Nihai Sona Ermesi İçin Öncelikle Samimiyet Şart

Bu mukaddes kentin insanları, büyük acılar yaşadı. Anaların göz yaşları sel olup aktı. Ancak bugün HDP'nin temsil ettiği siyasi hareket, özelde Kürt sorunu, genel anlamda ise ülkemizin demokratikleşmesi yönünde çok büyük bedeller ödedi. O nedenle HDP'nin mutlak surette yine meclis çatısı altında hem de olabildiğince fazla sayıda milletvekiliyle temsil olanağı bulabilmesi, her şeyden önce ülkemiz demokrasisi açısından olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır"

HDP Barajları Yıkarak Meclis Çatısı Altında Ki Yerini Alacak

HDP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Mehmet Dengiz, HDP'nin seçimlere parti olarak girmesinin doğru bir karar olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Uzun yıllardır uygulanan baraj sistemi, ülkemizin bütün siyasi renklerinin mecliste yer almasına engel oldu. Ama HDP bu seçimde barajı aşarak, bir ilke daha imza atmış olacak. Siyasi yelpazenin bütün renklerini, dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin HDP'de buluşmaya davet ediyoruz. Bu siyasi hareket, halkın bağrından kopmuş, yıllardır çilelerle dolu bir siyasi mücadeleyle bugünlere gelebilmiştir. Bugün gelinen noktada elde edilen sonuçlar ve özellikle barış süreci HDP'nin kararlı ve azimli çabalarıyla elde edilmiştir. HDP'siz millet meclisinin eksik olacağı, geniş halk kitleleri tarafından çeşitli platformlarda sık sık dile getirilmektedir. Ama HDP bu seçimde oy patlaması yaparak, yine meclisteki yerini alacaktır. Buna ne barajlar ne başka engeller de çıkarsalar engel olamayacaklar inşallah. HDP'nin Türk-Kürt kardeşliğini ilke edinen siyasi çizgisinde, inançlara saygı çerçevesinde bütün vatandaşlarımızı buluşmaya davet ediyoruz. Anti demokratik uygulamaların son bulması, ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, sendikal hak ve özgürlüklerin Alabildiğine geniş bir platformda kullanılabilmesini istiyorsak, HDP'de buluşalım"

Kaynak: Temsilci / Politika

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Kayapınar Türkiye Yerel Politika Haberler

500

Yorumlar (1)

MoskovaMobil-IOS:

Memet abi yolla devam saygılar Moskova'dan sevgiler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title