Haberler

Denetleme Yapan Tarım İl Müdürü'ne Rüşvet Şikayeti

Zonguldak'taki Hayvan Pazarlarını Denetleyen Tarım İl Müdürü Yusuf Akın'a Bir Hayvan Sahibi, Tarım İlçe Müdürlüğü'nde Çalışan Veteriner Tarafından İşlerinin Zora Koşularak 100 YTL Rüşvet Alındığı Şikayetinde Bulundu.

Zonguldak'taki hayvan pazarlarını denetleyen Tarım İl Müdürü Yusuf Akın'a bir hayvan sahibi, Tarım İlçe Müdürlüğü'nde çalışan veteriner tarafından işlerinin zora koşularak 100 YTL rüşvet alındığı şikayetinde bulundu.

Zonguldak merkezde Tarım İl Müdürü Yusuf Akın, ilçelerde ise Tarım İlçe Müdürleri önderliğinde kurbanlık hayvanların satıldığı pazarlar eş zamanlı olarak denetlendi. Ankara karayolu üzerinde kurulan hayvan pazarında denetleme yapan Yusuf Akın'a, bir vatandaş rüşvet şikayetinde bulundu. 60 yaşındaki çiftçi Şahin Karaören, hayvanları getirdiği Karabük'ün Yenice Tarım İlçe Müdürlüğü'ne bağlı çalışan bir veterinerin kendisinden 100 YTL rüşvet aldığını ileri sürdü. Karacaören, "Köyden pasaportları

çıkarttırırken, sağlık raporları almak için Yenice'deki veteriner elinden gelen zorluğu çıkardı. Zaten zor geçiniyorum. Beni akşama kadar bekletti. Raporu almak için benden 100 YTL para aldı. 'Bana özel taksi tutacaksın' dedi. Bize sahip çıkın. O kadar zorluk çıkarıyor ki 60 yaşında olmama rağmen beni yağmurun altında bekletti. Devletin diye 3 YTL'nin makbuzunu verdi. Geri kalanın makbuzunu vermedi" dedi.

Pasaport ve sağlık raporu işlemleri için hiçbir şekilde para alınmasının söz konusu olmadığını söyleyen Akın ise Şahin Karacaören'den Karabük'e dönünce yetkili yöneticilere şikayette bulunmasını istedi. Pasaportlarda gecikmelerin yaşanmasının doğal olduğunu ifade eden Akın, "Müracaatlarınızı zamanında yapmalısınız. Aynı anda müracaatların yapılması, pasaportların çıkartılmasında gecikmelere sebep olabilir. Ancak bunlarla ilgili ücret almaları söz konusu olamaz. Bunu oradaki idareci arkadaşlarımıza

yansıtın. Bana yaptığınız şikayeti oradaki yönetici arkadaşa da yaparsanız, gereği mutlaka yapılacaktır. Bu senin vatandaşlık görevin" diye konuştu.

İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Osman Nuri Ünivar ve veteriner hekim Ali Özçelik hayvanların pasaportları ve sağlık karnelerini kontrol ederken, hayvanların temizliği ve hormonlu ilaç kullanılıp kullanılmadığı da tek tek kontrol edildi. Önceki senelere göre hayvan pazarının daha sağlıklı ve hijyenik olduğunu söyleyen İl Tarım Müdürü Akın, "Bakanlığımızın hastalıklı hayvanların kesilmemesi nedeniyle aldığı tedbirler çerçevesinde, eş zamanlı olarak pazarları denetledik. Bu sene çok

daha temiz, sağlıklı ve hijyenik olduğunu gözlemdik. Bu yönde tüm tedbirlerimizi aldık. Dezenfekte işlemleri ve gerekli kontrolleri de aynı anda sürdürüyoruz" dedi.

Bu arada, Karabük Valisi Can Direkçi'nin konuyla ilgili şikayetler üzerine başlattığı soruşturmanın ardından rüşvet aldığı ileri sürülen veteriner A.A.'nın merkeze alındığı öğrenildi.

(SD-SD-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title