Haberler

Demokratlardan Trump'a "vergi beyannamesi" davası

Demokrat Parti liderliğindeki ABD Meclis üyeleri, Başkan Donald Trump'ın kişisel mali bilgileri ve vergi beyannamelerinin incelenmesi için dava açtı.

Demokrat Parti liderliğindeki ABD Meclis üyeleri, Başkan Donald Trump'ın kişisel mali bilgileri ve vergi beyannamelerinin incelenmesi için dava açtı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Demokrat Partililer arasında yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi. Demokratlar'ın Trump'ın son 6 yıllık vergi beyannamesini kapsayan belgelerin paylaşılması için Hazine Bakanı Steve Mnuchin ve (IRS) Vergi Dairesi Başkanı Charles Rettig aleyhine Washington'da bölge İdare Mahkemesi'ne bir davanın açtığı belirtildi.

Temsilciler Meclisi'nde yılbaşından bu yana çoğunluğu elde eden Demokratların ABD Başkanı Donald Trump üzerindeki baskısı giderek artırıyor. Demokrat Partililer, Başkan Trump'ın son 6 yıllık vergi beyannamelerinin tam dökümünü talep ederek kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmasını talep ediyor. Demokratlar, IRS'nin başkanlık denetim programını nasıl yönettiğini anlamak için Trump'ın vergi beyannamelerine erişmeleri gerektiğini savunuyor. Öte yandan Hazine Bakanlığı Washington da açılan davanın meşru haklı bir talep olmadığını savundu.

ABD'de Başkan adayları kampanya döneminde açıklamaları beklenen vergi beyannamesini Trump bugüne kadar kamuoyuna açıklamadı. Trump, 1969-1974 yılları arasında görev yapan Amerika Birleşik Devletlerinin 37. ABD Başkanı Richard Nixon'dan bu yana, vergi beyannamesini açıklamayan ilk başkan olduğu belirtiliyor.

Trump, Mayıs ayında vergi beyannameleri gündeme geldiğinde, "Bu ülkemiz tarihindeki en üst düzey başkanlık tacizi!" şeklinde bir tweet atmıştı. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title