Haberler

Türkiye Kamu-Sen Erzurum'dan Andımız'ın Kaldırılmasına Tepki

Güncelleme:

Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği, Andımız uygulamasının kaldırılmasını protesto etti.

Demokratikleşme Paketi - Kamu-Sen'in protestosu - ERZURUM

Demokratikleşme Paketi

- Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği tarafından, "Andımız" uygulamasının kaldırılması protesto edildi

ERZURUM (AA) - Türkiye Kamu-Sen Erzurum il temsilciliği tarafından, "Andımız" uygulamasının kaldırılması protesto edildi.

Yönetim Caddesi'nde toplanan ve farklı bölgelere ait yöresel kıyafet giyen bir grup sendikalı, ellerinde taşıdıkları Türk Bayrağı ile çeşitli dövizlerle Hükümet Konağı önüne geldi.

Burada, Oğuzlar'dan günümüze kadar vatan toprağını savunurken şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu ve dua okundu.

Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, tarihe not düşmek adına toplandıklarını belirterek, yıllardır yürütülen kampanyalarla milleti bir arada tutan tarihi ve kutsal kavramların içi boşaltılarak, inanç değerleri yıpratılarak, milli ve manevi değerlerin yozlaştırılmak istendiğini ileri sürdü.

Milletin ve devletin geleceği üzerinde kirli bir oyun oynandığını iddia eden Bayraktar, "Bu oyunun son sahnesi ise demokratikleşme paketi adı altında, Türk milletine dayatılan baldıran zehri olmuştur. Bu pakette, 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi, özel okullarda bulmakta, bölücülerin çok dilli toplum hayali, hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.

Bayraktar, paketle bölücü klavyelere özgürlük, birleştirici dillere pranga vurulduğunu iddia ederek, şöyle devam etti:

"Türküm ile başlayan, doğruyumla devam eden bir andın kaldırılması ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde çocuklarımızın Türküm demesi, doğruyum demesi, çalışkanım demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Bundan ancak Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olabilir. Bu şüpheli paketten çıkan tuzak ise siyasi partilere üye olma yasağının kaldırılması konusunda yaşanmaktadır."

Açıklamanın ardından Kültür Kurumu İlkokulu 8. sınıf öğrencisi Merve Revda Yazıcı, Andımızı okudu. Grup, daha sonra dağıldı. Bu arada, basın açıklaması boyunca imam kıyafeti giyen bir sendikalının tespih çektiği görüldü.

-protesto

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title