Haberler

Demokratikleşme Paketi

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Özgürel: "Bu paket bana göre 1946'dan bu yana demokratikleşme yönünde atılmış en büyük adımdır" "Toplumdan, siyasetin istediği tablodan daha güçlü bir destek gelecek"

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinin 1946'dan bu yana demokratikleşme yönünde atılmış en büyük adım olduğunu, bu pakete toplumdan beklenenden çok daha güçlü bir destek geleceğine inandığını söyledi.

AA muhabirine paketle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özgürel, kamuoyunda paketin beklentileri karşılamadığı yönündeki algının normal karşılanması gerektiğini, bunun bir ilk adım olduğuna inandığını, demokratikleşme yolunda atılacak adımların hiçbir zaman yetmeyeceğini ifade etti.

"Bu paket bana göre 1946'dan bu yana demokratikleşme yönünde atılmış en büyük adımdır" diyen Özgürel, Alevi açılımı gibi eksiklerin bulunduğunu ancak bu eksiklerin kısa zamanda giderileceğine ilişkin söylemlerin bulunduğunu belirtti.

Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasının uluslararası diplomatik illşkiler veya mütekabiliyet koşullarının gerektirdiği bir süreç nedeniyle geciktiğini savunan Özgürel, Terörle Mücadele Yasası kapsamındaki suçlardan cezaevinde bulunan 130 bin kişiye yönelik herhangi bir düzenleme olmamasının da paketin eksik yönlerinden biri olduğunu söyledi.

Yeni dönemde Tekke ve Zaviyelerin Kapatılması Yönündeki Kanun ile ilgili sınırlamaların da kaldırılması gerektiğini kaydeden Özgürel, Türkiye'de fiili durumla yasal durumun uyumlu hale getirilmesi için muhalefetin de desteğiyle adım atılması gerektiğini dile getirdi.

Muhalefetin tepkisi

Pakete CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepkisini de değerlendiren Özgürel, "Konuşmasında benzeri yasal düzenlemeleri geçmişte meclise getirdiklerini, AK Parti'nin reddettiğini söyledi. Varsayalım ki reddedildi. Ama şu anda bunlar gündeme geldi. Kılıçdaroğlu'ndan bu paketi desteklediğini söylemesini,  'komisyonlar kurarak bu düzenlemeleri 15 günde hızla meclisten geçirelim' demesini  beklerdim. Bunu yapmadı. 'Ben bunların hiçbirine inanmıyorum' diyerek toptan reddetti. Demokrasinin inşası sadece AK Parti'nin eliyle çok zor mümkün olur. O yüzden süreç ağır aksak gidiyor" diye konuştu.

AK Parti'nin ise paketin açıklanmasıyla birlikte artık geri dönülemez bir yola çıktığını ifade eden Özgürel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti artık istese de geri dönemez, çıtayı her zaman ileri taşımak zorunda. Önümüzdeki yıl bu vakitler çok daha olumlu şeyleri konuşuyor olacağız. Başbakan Erdoğan, böyle bir paketi tabanının nabzını tutmadan atmaz. O nabzın aksine bir adımı hiç atmaz. Akil İnsanlar Heyeti'yle Ege Bölgesi'nde yaptığımız temaslarda bazı vatandaşlar, terörün geçici olarak durduğu tekrar başlayacağı yönünde görüşlerini iletiyordu. Ama bu tablo sonradan yok oldu. Halen terörden dolayı can kaybı yok. Her geçen gün de sağlamlaşan bir ortam var. Bence bu ortamın vereceği destekle demokratikleşme paketiyle ilgili toplumdan, siyasetin istediği tablodan daha güçlü bir destek gelecek." - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title