Haberler

"Demokratik Toplum Kongresi" Başladı

DTP Tarafından Diyarbakır'da Düzenlenen ve 3 Gün Sürecek 'Demokratik Toplum Kongresi' Başladı.

DTP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen ve 3 gün sürecek ''Demokratik Toplum Kongresi'' başladı.

DTP il binasında yapılan toplantıda divanın oluşturulması ve saygı duruşunun ardından kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana, Kürtçe bir konuşma yaptı.

Dünyanın bir çalkantı içinde olduğunu ve empati yapılmaması durumunda tüm insanlığın zarar göreceğini söyleyen Zana, ''Bir Kürt özgürce konuşamıyor, kültürünü, dilini yaşayamıyorsa derin bir sorun vardır'' dedi.

Zana, Kuzey Irak'taki teröristlerin iade edilmesine karşı çıkarak şöyle dedi:

''Güneydeki kardeşlerimize sesleniyorlar. Kardeşlerinizin başını bize verin diyorlar. İnanıyorum ki hiçbir şerefli Kürt, (kardeşimi teslim edebilirim) diyemeyecek.''

"Kürt sorununun silahta düğümlendiğini, ancak anayasaya konulacak bir iki maddeyle sorunun çözüleceğine inandığını" iddia eden Zana, terörist başına yönelik taleplerini de şöyle açıkladı:

''Tek başına denize atmışsın, belki af diyeceğim ama affı o da kabul etmez, ancak şöyle yollar var ki, onu bir yere bırakırsın halktan koparmazsın. Bunları yerine getirdiğinde söz veriyoruz ki hepimiz silah tutanın önünde duracak ve onlar için terörist diyeceğiz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title