Haberler

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, FETÖ Okullarını Türkiye'ye Devretti

Güncelleme:

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki FETÖ iltisaklı okullar, düzenlenen devir teslim töreni ile Türkiye Maarif Vakfına devredildi.

Başkent Kinşasa'daki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisaklı, bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim kademeleri bulunan bin 200 öğrenci kapasiteli eğitim kampüsü, Kongo Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Maarif Vakfı yetkililerinin katılımı ile düzenlenen törenle Türkiye Maarif Vakfına devredildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, FETÖ okullarını Türkiye'ye devretti

FETÖ OKULU, TÜRKİYE MAARİF VAKFINA DEVREDİLDİ

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki FETÖ iltisaklı okulların Türkiye Maarif Vakfına devredilmesini öngören anlaşma, 18 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Demokratik Kongo Eğitim Bakanı Gaston Musemena Bongala arasında Türkiye Maarif Vakfı Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle imzalandı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, FETÖ okullarını Türkiye'ye devretti

"DEMOKRATİK KONGO HALKINA EN İYİ EĞİTİMİ GÖTÜRECEĞİZ"

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki kardeşlik köprüsünün temellerinin atılmış olduğuna ve bu temeli güçlendirmek için eğitim alanında iş birliğinin önemine değinerek;

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, FETÖ okullarını Türkiye'ye devretti

"Bugün itibari ile Başkent Kinşasa'daki FETÖ iltisaklı 4 okulun, Türkiye Maarif Vakfına devir işlemleri gerçekleştirildi. Demokratik Kongo halkına en iyi ve kaliteli eğitimi götürmek için tüm ekibimizle canla başla çalışacağız. Okullarımızın, Türkiye misyonunu en iyi şekilde temsil ederek ülkenin eğitimine katkı sağlayacağına inanıyorum. Eğitim, iki ülke arasındaki ilişkilerin, uzun dönemde en kalıcı ayağını oluşturacaktır. Demokratik Kongo Cumhuriyeti yetkililerine, Vakfımıza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, FETÖ okullarını Türkiye'ye devretti

"15 AFRİKA ÜLKESİNDEN 104 OKUL DEVRALMIŞ OLDUK"

Türkiye Maarif Vakfının Afrika'dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz ise, Türkiye'nin Afrika'ya olan desteğinin son yıllarda artarak devam ettiğini belirterek;

"FETÖ'den Gine, Somali, Sudan, Kamerun, Mali, Moritanya, Nijer, Tunus, Senegal, Çad, Gabon, Burundi ve Fildişi Sahili'nin de aralarında bulunduğu 15 Afrika ülkesinden 104 okul devralmış olduk. Bu okullarımızda 11 bin 121 öğrenci eğitim görüyor. Son aldığımız okullarımızı da hızlıca restorasyondan geçirerek öğrencilerimizi mağdur etmeden eğitimlerini sürdürmelerini sağlayacağız. Okullarımız, daha modern bir şekilde Demokratik Kongo'da eğitim vermeye devam edecek." dedi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, FETÖ okullarını Türkiye'ye devretti

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Kongo Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title