Haberler

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Doğru

Diyarbakır, Elazığ, Batman ve Mardin'de vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini memnuniyetle karşıladı.

Diyarbakır'da merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne tüm siyasi parti liderlerini davet etmesini olumlu karşıladı.

Vatandaşlardan Harun Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderleri bir araya getirmesinin ülkede birlik ve beraberliğe katkı sunduğunu söyledi.

Çağrının ülkenin geleceği için önemine dikkat çeken Aslan, "Cumhurbaşkanımız bu daveti ile tüm siyasi partileri ve halkları kucakladığını göstermiştir. Davet, toplumu bütünleştirici bir etki ortaya çıkaracaktır, bütün Türkiye'nin tek yürek ve bir olmasını sağlayacaktır." dedi.

Öğretmen Nilüfer Yaşar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi görüş farkı gözetmeksizin herkesi bir arada tutmayı başardığını belirtti.

Davetin anlamlı olduğuna dikkat çeken Yaşar, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız her zamanki gibi toparlayıcı bir üslupla siyasi parti liderlerini davet etti. Halkın birliği vurgulaması ve siyasi partilerin buna destek olması dünyaya verilecek en güzel cevap olacaktır. Bütün siyasi partilerin, halkın alanda olup birlik ve beraberlik mesajı vermesi çok önemlidir. Bu davet, Türk, Kürt, Alevi Sünni, Zaza ayrımı olmadan bütün olduğumuzu vurgulayacaktır. Liderlerin mitinge katılması, Türkiye'nin darbelere karşı hep beraber olduğunu gösterecektir. Bir daha darbe girişiminde bulunmaya kimse cesaret edemeyecektir. Herkes, topyekün darbecilere karşı mücadele edecek."

Sabriye Böçkün ise siyasi parti liderlerine yapılan çağrı ile Cumhurbaşkanın büyük lider vasfını ortaya koyduğunu kaydetti.

Her siyasi partinin pazar günkü mitinge destek vermesi gerektiğini ve bunun artık siyasi bir mesele değil, Türkiye'nin ortak meselesi olduğunu vurgulayan Böçkün, "Bu darbe girişimi sadece hükümete yapılmadı, demokrasiye ve Türkiye'ye yapıldı. Siyasi parti liderleri toplumu temsil ediyor, daha yönlendirici oluyorlar. Siyasi liderler bu mitingde bulunarak darbe girişiminde bulunanlara iyi bir mesaj verecektir." diye konuştu.

Elazığ

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Hacı Ormanoğlu, tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sürdürmeye devam ettiklerini bildirdi.

Vatandaş olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duydukları bu günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi mitinge davet etmesini önemsediklerini ifade eden Ormanoğlu, ülkede birlik ve beraberliğin daha çok hissedilmesi adına bu davete herkesin katılması gerektiğini vurguladı.

Herkesin burada elini taşın altına koyması ve darbecilere karşı dik durması gerektiğini belirten Ormanoğlu, "Liderlerimiz, halkımız, herkes bu mitinge katılmalı. Bu darbe girişimini püskürttük, bunun devamını da engellemiş olacağız. Bundan dolayı siyasi parti liderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, herkesin orada olmasını önemsiyoruz." dedi.

Demokrasi nöbeti için meydanda bekleyen sigorta şirketi çalışanı Serhat Çiftçi ise tutmakta oldukları bu nöbetin sadece demokrasi nöbeti olmadığını vatan, namus, din ve bayrak nöbeti de olduğunu dile getirdi.

Diğer siyasi partilerin de İstanbul'daki mitinge katılmalarını isteyen Çiftçi, "Memleket adına bir takım kini, nefreti, siyasi görüşü bir tarafa bırakıp bir çatı altında birlik olma zamanıdır." dedi.

Batman

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek olan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" Batman'da vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Batman Valiliği önünde devam eden "demokrasi nöbeti"ne katılan vatandaşlardan Baki Polat, yapılacak mitingin insanların bütünleşmesi, bir arada omuzu omuza vererek darbeye karşı dik duruşunun finali olacağını söyledi.

Bütün siyasi liderlerin mitinge katılması halinde dünyaya güzel bir mesaj vereceklerini kaydeden Polat, "Biz biriz, birlikteyiz ve hep birlikte büyük Türkiye'yiz' demek olacak. Aksi takdirde demokratik yollarla gelen hükümeti darbe ile devirmenin destekçisi durumunda olacaklar. Eminim ki böyle bir hataya düşmeyecekler. Türkiye açısından önemli bir gün olacak. Türkiye'nin geleceği için hayırlı olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Kasım Çılgın da önceden Türkiye'de oluşan kutuplaşmanın miting sayesinde sona ereceğini umduğunu anlattı.

Alana gelen engelli Fatma Kutlu ise liderlerin mitinge katılmalarının birlik ve beraberliğe vesile olacağına inandığını ifade etti.

Mardin

AK Parti İl Başkanlığı önünde devam eden "demokrasi nöbeti"ne ikiz oğulları ile katılan Mikail Çelebi, İstanbul'da düzenlenecek mitingin önemli olduğuna belirtti.

Türkiye'nin kazanmış olduğu bir zaferin mitingi olacağını kaydeden Çelebi, şöyle konuştu:

"Irk, dil ve din ayrımı olmaksızın herkesin katıldığı bir miting olacak. Cumhurbaşkanımızın burada vereceği mesajlar önemli. Bu mitingin şehit olan vatandaşlarımıza minnet ve vefa borcu olarak da sayıyoruz. Çok güzel bir mitin olacağını ve bütün Türkiye'den katılımının olacağını bekliyoruz. Mitingde bütün siyasi parti liderleri de davet edildi. Bu Türkiye için birleştirici ve umut verici bir göstergedir."

Dilşah Olgaç Demirbağ da 15 Temmuz'dan bu yana her gün nöbette olduklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emirlerini beklediklerini söyledi.

İstanbul'daki mitinge katılarak Cumhurbaşkanını Erdoğan'ı destekleyeceklerini dile getiren Demirbağ, "Bizim amacımız siyaset değil, bizim amacımız vatanımızın bayrağımızın şahlanması. Hepimiz Cumhurbaşkanımıza desteğe varız. Her zaman onunlayız ve ölümüne onunla olacağız." diye konuştu.

Sağlık çalışanı Hediye Çelenk ise pazar günü yapılacak mitinge katılacağını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
title