Haberler

Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane'de vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için alanlarda toplandı.

Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane'de vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için alanlarda toplandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda yağmur altında toplanan binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için bir araya geldi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla alanı doldurdu.

Meydanda kurulan dev ekrandan vatandaşlar İstanbul'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni takip etti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnen ve 15 Temmuz'dan bu yana meydanda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür ederek, demokrasi bayramında bir araya geldiklerini söyledi.

Son günlerde olan bitenlerin iyice ortaya çıktığını ifade eden Bektaş, "Herkes ve bütün dünya olup biteni görüyor. Görmek isteyenler görüyor. Gerçekten ülkemiz ve milletimiz çok önemli problemi arkaya atmayı sizlerin sayesinde başardı. 21 gün boyunca bu meydanlarda nöbet tutarak bu işin sahibi olduğunu söylediniz." dedi.

Bektaş, olup bitenin belli olduğunu belirterek, "Bu bizim sıkıntımız, bizim günahımız bizim suçumuz neydi? Bunu biliyoruz. Bizimle uğraşanların derdinin ne olduğunu biliyoruz. Sizler daha iyi biliyorsunuz. 15 Temmuz'dan bu yana meydanlardasınız." diye konuştu.

Mitinge, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Osman Aşkın Bak, Hikmet Ayar, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Ayrıca, 15 Temmuz'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da bağlı olduğu birlikten komutanlarının "tatbikat var" emriyle silahlanarak çıkan ve darbe girişimini çevre güvenliği aldıkları caddedeki bir kafeden öğrenen er Resul Nişancı da destek verdi.

Artvin

Artvin'de'de "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" sağanak yağışa rağmen binlerce Artvinlinin katılımıyla gerçekleşti.

Valilik meydanında gerçekleşen mitingde konuşma yapan AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla 15 Temmuz gecesi milletçe kara bir leke yaşadıklarını belirterek, Türk milletinin geçmişte çok darbeler yaşadığını fakat bunun gibi alçakça ve katliama dönüşen bir darbe yaşamadığını söyledi.

Bu darbe girişiminin 40 yılın hazırlığı olduğunu savunan İsrafil Kışla, "40 yıldır bu ülkeyi bölmek için parçalamak için emperyalistler bu piyonları, maşaları kullandılar. Bu darbe girişimi sonrası herkes bir şey söyledi ama en önemli sözü bu millet söyledi. Bütün Türkiye söyledi." dedi.

Türkiye'nin artık darbelerle sarsılacak, üçüncü sınıf demokrasi ile yönetilen bir ülke olmadığını vurgulayan Kışla, şunları söyledi:

"Türkiye birinci sınıf demokrasi ile yönetilen bir ülkedir. Milletimiz artık bilinçli. Vatana, bayrağa, devlete sahip çıkma adına milletimiz toptanda, tanktan, uçaktan, helikopterden ve silahtan da korkmadan cesurca sokaklara döküldü ve dünyaya bir ders verdi. Türkiye'nin geleceği konusunda emperyalist emelleri olanlara ciddi bir ders verdi. Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere ciddi bir ders verdi. Bu uğurda bayrak için, vatan için, birlik beraberliğimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Millet olarak sağcısıyla, solcusuyla, hangi siyasi görüşten olursa bir olmayı, beraber olmayı kardeş olmayı becerdiğini söyleyen Kışla, darbeye karşı halkın darbesiyle bu darbenin önüne geçildiğini kaydetti.

Artvin Valisi Muhterem İnce ise ülkede 81 ilin, meydanlarında milyonların kalplerinin tek yürek, tek millet olarak attığını söyledi.

İnce, 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişiminde meclisin, cumhurbaşkanlığının, genelkurmayın, özel harekat merkezinin bombalanıp, boğaz köprülerinin ele geçirildiğini ve millete tanklarla ve savaş uçaklarıyla alçakça saldırıldığını söyledi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de yaptığı konuşmada darbe girişimin ardından sürdürülen demokrasi nöbetleriyle millet olmanın hazzını yaşadıklarının söyledi.

Çok büyük bir mücadele verildiğini ifade eden Kocatepe, "Milletimiz yılların hesabını sordu. 15 Temmuz gecesi, darbelerle ezilmiş ya da zulme uğramış bir milletin yiğit evlatlarının burada noktayı koyuyoruz dediği gündür. Bugün biz burada demokrasi mitingini yapabiliyorsak millet olmanın şuuruyla yapıyoruz. Şehitlerimizin sayesinde yapıyoruz." diye konuştu.

Mitingde, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç birer konuşma yaparak ülkenin uçurumun kenarından döndüğünü dile getirdiler.

Gümüşhane

Gümüşhane'de de Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenledi.

Atatürk Caddesi'nden düzenlenen mitinge Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü İhsan Günaydın, AK Parti eski Milletvekili Kemalettin Aydın, 25. Dönem MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, vali yardımcıları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından alanda bulunan çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, mitingde yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin 15 Temmuz'dan itibaren çok güzel bir kararlılık örneği gösterdiğini söyledi.

Vali Memiş, milletin dini ve milli duygularını istismar eden FETÖ'nün 40 yıldır kanserli bir ur, kanserli bir hücre, bulaşıcı bir virüs gibi devletin ve milletin içine sızmaya çalıştığını belirterek, "Milletimizin feraseti sayesinde sinsi emellerine 15 Temmuz itibariyle ulaşamadı. Bizler o gün Alay Jandarma komutanımızla, emniyet müdürümüzle, milletvekillerimizle, belediye başkanımızla bütün ilçelerimizin kaymakamlarımızla, ilçe belediye başkanlarımızla, STK'larla muhtarlarımızla, İl Genel Meclis üyelerimizle ve bütün Gümüşhaneli hemşerilerimizle darbe girişimin ilk saatlerinde dik bir duruş sergiledik." dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül ise "15 Temmuz akşamı bu ülkede bir işgal hareketi gerçekleştirmeye kalkan hain FETÖ terör örgütü bu milletin birleşmesine, kaynaşmasına hep beraber meydanlara inmesine vesile oldu. AK Partili, CHP'li MHP'li, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve bütün bir ülke hep bir arada, omuz omuza, yan yana milletin bakası için bir arada." diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise "15 Temmuz gecesinde darbecilere milletin cevabını meydanlarda verdiğini ve 79 milyonun bir arada olduğunu belirterek, "Bizlere bugünleri gösteren rabbimize şükürler olsun. Emin olun dünya milletimizi kıskanıyor, gıpta ile izliyor. Çünkü siz tarihte olduğu gibi bugün yeniden tarih yazıyorsunuz ve tarih sizi yavaş yavaş not etmeye başladı. İşte küresel güçleri korkutan tablo buydu ve bu tablo bugün gerçekleşti." şeklinde konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise "Bugün, millet olarak, tarihimizdeki 2. istiklal ve demokrasi zaferimizin 24. günündeyiz. Fetullahçı terör örgütü militanlarının gerçekleştirmek istedikleri darbenin püskürtülmesiyle Türkiye'de yeni bir tarih yazılmıştır. Bütün dünya, Türk milletinin bu şahlanışına tanıklık etmiştir." diye konuştu.

MHP İl Başkanı Nedim Aydın, "Ülkemiz bir tsunami atlatmıştır. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Darbe girişiminin ardından yaşanan birlik ve beraberlik ile yürekler böyle toplu vurursa bu memleketi bölmek isteyenler avuçlarını yalar." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çimen ve Vali Memiş, demokrasi nöbeti uygulamasına destek veren STK'lara, siyasi parti temsilcilerine, plaket takdim etti.

Bayburt

Bayburt'ta ise vatandaşlar Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplandı.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı Türk milletinin 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda nöbet tuttuğunu, bugün ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı Miting Alanı başta olmak üzere tüm illerde tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Bayburtluların 15 Temmuz akşamından itibaren yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle "Demokrasi nöbeti"nde olduğunu belirten Ustaoğlu, "Hepiniz evinizden, aşınızdan, işinizden fedakarlık yaparak bu meydanları hiç boş bırakmadınız. Gerçekten 15 Temmuz gecesi neler yaşandı, bir kabus gibiydi. Ülkemizin geleceğini gasp etmek isteyenlere, ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini gasp etmek isteyenler o gece Türk Silahları Kuvvetleri içerisinde çöreklenmiş, örgütlenmiş sözde subay ve astsubaylar ve generallerin öncülüğünde bu memleketimizin milli iradesinin, demokrasinin beşiği olan meclisimizi bombaladılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalamaya kalktılar." dedi.

Ustaoğlu, darbe girişiminde bulunan hainlerin o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da konakladığı otelde saldırı ile yok etmek istediklerini aktararak, "Şunu göremediler. Bu millet Kurtuluş Savaşı'nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde nasıl ki yedi düvele karşı mücadele verdiyse kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla nasıl yedi düvele karşı birlik ve beraberlik göstererek bu millet bu Anadolu coğrafyasından düşmanları nasıl kovduysa, 15 Temmuz gecesini hesap edenler bunu hesaba katamadılar." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu da, Türk milletinin İstiklaline aşık bir millet olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, şunları kaydetti:

"Biz biliyoruz ki bu millet istiklaline aşık olduğu gibi istikbalini de Allah'ın takdiriyle kimseye bırakmayacak bir millettir. Bu millet 15 Temmuz gecesi tankların önüne yatmış, helikopterlerin önünde 'vekillerimize, milletimize vurmadan önce ilk önce beni vur' diyebilmiş bir millettir. Bu millet siyasi parti liderleriyle birlikte, muhalefetiyle birlikte, tüm halkıyla birlikte nasıl meclisine sahip çıkmış, nasıl cumhurbaşkanın arkasında durmuş, onun önünde siper olmuşsa ve özellikle ülkenin her karışında olduğu gibi Bayburt'ta da insanımız hemen sokağa dökülüp varlığını, birliğini gücünü ortaya koymuşsa inşallah bundan sonrada hep birlikte bu ülkenin daha güzel yarınlara kavuşması için bu ülkede var olan kutupların aşılması için, ülkemizde demokrasinin ileri seviyede olabilmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz."

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu da Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yenikapı Miting Alanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki buluşmanın Türkiye düşmanlarının çatlattığını dile getirdi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise 15 Temmuz gecesi karanlıktan güç alanların, şer odaklarının Türkiye'nin ve aziz milletin demokrasisine, birliğine, bütünlüğüne çirkince, alçakça bir saldırıda bulunduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title