Haberler

Demokrasi Meydanı Projesi İhaleye Çıkıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Şehir merkezine yeni inşa edilecek Demokrasi Meydanı’yla ilgili yaptığı açıklamada, Meydanın proje kısmının tamamlandığını ve en kısa süre içerisinde projenin ihalesine çıkacaklarını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Şehir merkezine yeni inşa edilecek Demokrasi Meydanı'yla ilgili yaptığı açıklamada, Meydanın proje kısmının tamamlandığını ve en kısa süre içerisinde projenin ihalesine çıkacaklarını belirtti. Toçoğlu, Akıllı Şehir Uygulamaları donatılacak meydanın Türkiye'ye örnek olacağına değindi.

Demokrasi Meydan'ı projesi Sakaryalıların yoğun katılımıyla belirlendi. Kısa süre içerisinde Meydan için ihaleye çıkılacağını açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak Demokrasi Meydanı'nın yenilenmesi konusunda bir çalışma başlattığımızı daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Meydan'da bir takım yenilikler yaparak meydanın daha kullanışlı hale gelmesi için yoğun bir çalışma sonucu projemizi tamamladık. Projemiz hazırlanırken ilk olarak anket çalışması yaparak vatandaşlarımıza ihtiyaç duyulan alanları sorduk. Talepleri ele aldık. STK temsilcilerimizle, siyasilerimizle ve toplumumuzun farklı kesimleriyle görüştük. Mimar ve mühendislerimizi dinledik. Akademisyenlerimizle bir araya geldik. Çalışmalar neticesinde ortaya yeni bir proje çıkardık" dedi.

Başkan Toçoğlu, "Meydanda yapacağımız bu değişikliği Sakaryalıların ihtiyaçları doğrultusunda onların projeye olan fikirsel katılımıyla belirledik. Meydanın 24 saat videolarını çekerek gün içerisinde oluşan yoğunluğu ölçümledik. Proje tasarım aşamasında çok değerli fikirlerini bizimle paylaşan STK'lara, akademisyenlerimize, basınımıza ve kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Projemizin Katılımcı Belediyecilik adına güzel bir örnek sergilediğini düşünüyorum. İnşallah vatandaş odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrin ihtiyaçlarını vatandaşlarımızla birlikte belirleyip bu ihtiyaçlara yine beraberce çözüm üreteceğiz" diye konuştu.

Açıklamalarına devam eden Toçoğlu, "Zeminde iyileştirmeler yapıp yeşil alanları arttıracağız. En önemlisi meydandaki yüksekliği ortadan kaldırıyoruz. Meydanı düz hale getirip yürüyüş yolları inşa edeceğiz. Modern aydınlatmalar yaparak vatandaşlarımız için dinlenme mekanları oluşturacağız. Katlı Pazar Yeri'nin önündeki yapıyı yıkarak Meydan'ın bulvar tarafından yeni bir yapı inşa edeceğiz. Halkımızın topluca faaliyet düzenleyebileceği bir dev ekranı da proje bitiminde Kitap kafeyle birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımızın değerli görüşleriyle birlikte meydanımızın son hali böyle olacak. Ayrıca Meydanımız'da vatandaşlarımızın yaşamına kolaylık sağlayacak Akıllı Şehir Uygulamaları'da yer alacak. İnşallah Türkiye'ye örnek bir şehir meydanı inşa edeceğiz. Çok yakında meydan çalışmalarına başlamak için ihaleye çıkacağız. Hedefimiz 2018 yılında çalışmalara başlayıp Meydan'ı en kısa sürede halkın hizmetine sunmak" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeki Toçoğlu Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title