Haberler

'Demokrasi İkonu' Aquino Öldü

Filipinler'in "Demokrasi İkonu" Olan Eski Devlet Başkanı ve Muhalefet Lideri Corazon Aquino, Kolon Kanseri Yüzünden 76 Yaşında Yaşama Veda Etti.

Filipinler’in “demokrasi ikonu” olan eski devlet başkanı ve muhalefet lideri Corazon Aquino, kolon kanseri yüzünden 76 yaşında yaşama veda etti. Haziran ayından bu yana hastanede olan Aquino, son dönemde tedaviyi sürdürmeyi reddetmişti.

Oğlu Senatör Benigno Aquino Jr., Manila’daki Makati Hastanesi’nin önünde yaptığı açıklamada, “Annemiz, kalp krizi sonucu vefat etti. Dualarınız, sevginiz ve daimi destekleriniz için herbirinize teşekkür etmemizi isterdi” dedi. Beyaz Saray, yayınladığı taziye mesajında, “Aquino’nun cesaret ve ahlaklı liderliği, ABD için esin kaynağı olmuştur” dedi.

Asya’nın ilk kadın başkanı

Asya kıtasının ilk kadın devlet başkanı olan Corazon Aquino, eşi Benigno Aquino’nun 21 Ağustos 1983’te suikaste kurban gitmesiyle kendisini sahnede buldu. Aquino, 1986’da “halk gücü”ne liderlik ederek demokratik ayaklanmayı gerçekleştirmiş ve sonunda diktatör Ferdinand Marcos devrilmişti.

TIME’ın 1986’da “yılın kadını” seçiltiği Aquino, aynı yıl Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title