Haberler

Demiryol-iş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi Olağan Genel Kurulu

Demiryol-iş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, AK Parti'nin Yaptığı En İyi Şeylerden Birinin Demiryollarına Yaptığı Yatırımlar Olduğunu Söyledi.

Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, AK Parti'nin yaptığı en iyi şeylerden birinin demiryollarına yaptığı yatırımlar olduğunu söyledi.

Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu, Fuar toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, AK Parti'nin yaptığı en iyi şeylerden birinin demiryollarına yaptığı yatırımlar olduğunu belirtti. Konya-Ankara arasının 6 saat olduğunu hatırlatan Atalay, "Bu illerden birbirine gitmek için Afyonkarahisar'dan geçmek gerekiyor. Bu illerin birbiriyle arası 1.5 yıl sonra 1 saat olacaktır. İstanbul'daki trafik çekilmez bir durumdadır. 2 yıl sonra Gebze'den Zeytinburnu'na 2 saatte gidilecek. Bu ülkeyi yönetmeye gelen herkes demiryollarına yatırım yapmak zorundadır. Avrupalı bunları 100 yıl önce kullanıyordu" diye konuştu.

Türkiye'nin Irak'ta bulunması gerektiğini düşünenlerden olduğunu vurgulayan Atalay, "Biz orada olsaydık, gelişmeler bu seviyede seyretmezdi. Günde ortalama 300 kişi ölüyor. ABD çıkarı olmayan hiçbir yerde olmadı. Fakir olursan, borç almaya devam edersen, başkalarının emri altında olmaya da devam edersin" şeklinde konuştu.

Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Uslu ise, yeniden yapılanma sürecine giren Türkiye'deki değişikliklerin, sivil toplum örgütlerini ve sendikaları olumsuz yönde etkilediğini ileri sürdü. Yeniden yapılanma sürecinden kaynaklanan sıkıntıları üyelere yansıtmadıklarını ifade eden Uslu, "Bununla birlikte birçok kazanımlarımız da olmuştur. Aradan geçen 4 yılda, benimsenen ekonomik program çerçevesinde uygulanan sıkı maliye ve para politikaları nedeniyle orta düzey ekonomik göstergelerde belirgin bir düzelme kendini göstermiş, güven ortamı oluşmaya başlamış, fiyat artışı hız kesmiş, ekonomi büyüme sürecine girmiş, enflasyon tek rakamlı düzeylere inmiştir" dedi.

İşçi sendikalarının, bütün siyasi partilerin tabanını oluşturan alt gelir gruplarının sosyal temsilcisi olduğunu kaydeden Uslu, "Demokratik sivil toplum örgütlerinin öncelikli görevi, sosyal hayatın daha düzenli olmasını talep etmektir. Ne yazık ki ekonomideki olumlu gidişin, toplumun tüm kesimlerine ulaşmadığı görülmektedir. Tüm ekonomik ve sosyal göstergelerin birbiriyle uyumlu olması, halkımızın da bu iyileşmeleri kendi günlük yaşantısında görebilmesi gerekmektedir. Yalnızca enflasyondaki düşüşü göz önüne alarak, ekonominin tam anlamıyla düzlüğe çıktığını söyleyebilecek durumda değiliz. İşsizlik ve yoksulluk gibi sorunlar üzerinde ivedilikle durulması, istikrarlı bir yapıya ulaşılması yönünden önemlidir. Kayıt dışılık ve sendikal örgütlenme için bir girişimin olmaması, işsizliğin azaltılmasında istenilen düzeyde başarı sağlanamaması ve gelir dağılımının çalışan kesimin aleyhine geliştiğini üzülerek ifade etmeliyiz. Sosyal güvenlik reformu diyerek, emeklilik prim ödeme gün sayısının 9 bine çıkarılması, sağlık hizmetlerinde ilave ücret alınması ve emeklilik yaşının 65 olması kabul edilebilir değildir" ifadelerini kullandı.

5084 sayılı Teşvik Yasası ile Afyonkarahisar'da büyük bir heyecan oluştuğunu belirten Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yasa ilimize kaynak getirebilecek bir düzenlemedir. Teşvik Yasası'na rağmen sanayicinin yatırım yapmaması, yöresel bir iticiliğin olduğunu akıllara getiriyor. Yurtiçi olsun, yurtdışı olsun mutlaka kaynak ihtiyacı olan bir iliz. Kentimizin kaynak eksikliğinin giderilmesi için siyasiler, sanayiciler, bürokratlar, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri taşın altına ellerini koymalıdır. İlimizin mevcut kaynaklarının birleştirilememesi, çok ortaklı şirketlerin kurulamaması sonucu istenilen düzeyde yatırımlar yapılamamış, refah artışı sağlanamamıştır. Yastık altı ekonomisinin hala güçlü olması düşündürücüdür. Yatırımcı teşvik edilmeli ve desteklenmelidir. Nüfusumuzun önemli bölümünü oluşturan tarım ve hayvancılık sektörü göz ardı edilmemeli, bu alanda verimliliği arttırıcı projeler geliştirilmeli ve somut adımlar atılmalıdır."

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut başkan Muharrem Uslu güven tazeledi. Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu'na milletvekilleri Mahmut Koçak ve Halil Ünlütepe, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, DYP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Melih Yurter, siyasi parti il başkanları, sendika başkanları ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

(SY-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title