Haberler

Demirtaş: Yaşananlar DTP'ye Yönelik Bir Andıç

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, 'Yaşananları DTP'ye Yönelik Bir Andıç Olayı Olarak Değerlendiriyoruz' Dedi.

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, ''Yaşananları DTP'ye yönelik bir andıç olayı olarak değerlendiriyoruz'' dedi.

Demirtaş, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Türkiye'nin bir an önce gerçek gündemine dönmesi ve ülkeyi huzura, mutluluğa kavuşturacak politikaların derhal masaya yatırılması gerektiğini'' söyledi.

DTP Genel Başkanı Demirtaş, bir gazetecinin, ''Parti içinde Ahmet Türk'e nazaran biraz daha katı politika uyguladığınız söyleniyor'' sözleri üzerine, ''Partimizde politikalar asla kişilere göre belirlenmez'' diye konuştu.

Askerlik yapmamak için ''çürük raporu'' aldığına dair haberlerin hatırlatılması üzerine de Demirtaş, ''bunların diğer yönelimlerin bir parçası olduğunu'' öne sürerek, ''Ben 2004 yılının sonunda cezaevinden çıktım. 12 sene cezaevinde kaldım. Ardından rahatsızlıklar söz konusu oldu. Bize başvurularımız neticesinde rapor verildi. Raporun gerçek mi, sahte mi olduğunu, hastane kaydı var mı, yok mu ben bunu bilemem'' dedi.

Bununla ilgili bir yargı sürecinin işlediğini de belirten Demirtaş, ancak bu olayın böyle bir zamana denk gelmesinin ''manidar ve maksatlı'' olduğunu savundu. Demirtaş, bir soru üzerine raporun ''Etimesgut Askeri Hastanesi'nden verildiğini'' söyledi.

Türkiye'de, ''kendilerini kamuoyu vicdanında mahkum etmek için her şeyi yapan bir gücün bulunduğunu'' ileri süren Demirtaş, ''Bu yeni bir andıçlama olayıdır. Kurtulan ile ilgili haberlere bakın, hedef haline getirilmiştir. Diğer arkadaşlarımız hakkındaki haberlere bakın. Bunlardan hareketle ifade ediyorum. Bir andıç olayı söz konusudur. Yaşananları DTP'ye yönelik bir andıç olayı olarak değerlendiriyoruz'' iddiasında bulundu.

DTP Kadın Meclisi Sözcüsü Türkan Yüksel de, Demirtaş'ın açıklaması öncesinde düzenlediği basın toplantısında, ''DTP ve parlamento grubu ile partinin kadın vekillerine dönük bir saldırı kampanyası yaşandığını'' iddia etti.

Son olarak yaşanan olaylarda DTP milletvekili Fatma Kurtulan'ın ''hedef haline getirildiğini'' ileri süren Yüksel, gazetecilerin, ''Fotoğraf Kurtulan'a ait değilse yasal süreç başlayacak mı?'' sorusu üzerine, ''Fatma Hanım yasal süreci başlattı. Fotoğraf kesinlikle kendisine ait değildir. Zaten gerekli yasal başvuruları yapacaktır kendisi'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title