Haberler

Demirtaş'tan, TRT ve RTÜK Hakkında Suç Duyurusu

Hdp Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki yayınları nedeniyle TRT Haber, TRT 1, TRT Türk, TRT Avaz ve TRT ile RTÜK 6 hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, TRT Haber, TRT Türk, TRT Avaz, TRT 6 ve TRT 1 kanalları ile Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) hakkında 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak, Anayasanın temel ilkelerine, Kanunlara ve nihayetiyle YSK'nın tespit ettiği anlayışa ters düşen yayınlarından dolayı' Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, 4, 5 ve 6 Temmuz günlerinde TRT Türk'ün; Recep Tayyip Erdoğan'a 305 dakika ayırdığı, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'a hiç zaman ayırmadığı, TRT 1'in; Recep Tayyip Erdoğan'a 24 dakika, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'na 2 dakika 5 saniye ayırdığı ve Selahattin Demirtaş'a hiç zaman ayırmadığı, TRT Haber'in; Recep Tayyip Erdoğan 204 dakika, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'na 1 dakika 20 saniye ve Selahattin Demirtaş 45 saniye zaman ayırdığı savunuldu.

Suç duyurusu dilekçesinde bu durumun Anayasa'ya ve YSK kararlarına aykırı olduğu savunularak, şöyle denildi:

"Anayasada ifadesini bulan 'seçme ve seçilme hakkı' başta olmak üzere demokratik hukuk devleti ilkeleri ve seçimlerle ilgili hukuku tespit eden YSK kararlarını açık biçimde ihlal ettiği görülmektedir. Kamu kurumu sıfatıyla TRT nin bu anlayışı hukuki bakımdan kabul edilemezdir. Anayasa tarafından tespit edilen Demokratik Hukuk Devleti fikri bahsi edilen yayın politikasıyla aşınmış ve zarar görmüştür. Sorumlu kişiler bu yayıncılık anlayışı ile Anayasal bir suç işlemiştir. Bunun yanında RTÜK de denetim görevini yasal anlamda gerçekleştirmediğinden ayrımcı bir politika izlemiş ve ayrımcılığa onay vermiştir." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title