Haberler

Demirtaş'tan Başkan Kocaoğlu'na Eleştiri

İzmir Ticaret Odası (İzto) Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Organize Ticaret ve Sanayi Bölgesi'nde (İtob) Açılışı Yapılan Arıtma Tesisi Yapılırken Kaynak İsrafı Olduğunu Savunarak, "Rahmetli Priştina Zamanında Sorun Yoktu, Ne Zaman Ki Aziz Kocaoğlu Başkan Oldu Suyumuz Standarda Uymuyor Diye Cezalar Kesilmeye Başlandı" Dedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Organize Ticaret ve Sanayi Bölgesi'nde (İTOB) açılışı yapılan arıtma tesisi yapılırken kaynak israfı olduğunu savunarak, "Rahmetli Priştina zamanında sorun yoktu, ne zaman ki Aziz Kocaoğlu Başkan oldu suyumuz standarda uymuyor diye cezalar kesilmeye başlandı" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla gerçekleştirilen arıtma tesisi açılış töreninde konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, arıtma tesisi yapımında kaynak israfı yapıldığını öne sürdü. Tesisin bir kilometre güneyinde Tahtalı Baraj havzası arıtması bulunduğunu ve Priştina döneminde atıklarını ön arıtmadan sonra belli bir bedel karşılığı havza arıtmasına gönderme protokolü yaptıklarını ifade eden Demirtaş, "Ne zaman ki Aziz Kocaoğlu Belediye Başkanı oldu atık suyumuz standarda uymuyor diye cezalar kesilmeye başlandı. Önce küçük rakamlara itiraz etmedik. Ama fiyatlar artınca bize rahat vermeyecekler diyerek yürütmeyi durdurma kararı aldık. Kendi arıtmamızı yapalım dedik ve yaptık" diye konuştu.

Konuyla ilgili mahkemeye başvurduklarını ve bilirkişinin kendilerini haklı bulduğunu belirten Demirtaş, 9 ayda 3 milyon 400 bin YTL harcayarak arıtma tesisi inşa ettiklerini ifade etti.

(YB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title