Haberler

Demirtaş Oturduğu Koltuğun Tacı Daha Büyüktür Diye Kimse Madalya Vermiyor

Hdp Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Besnililer Kültür ve Eğitim Vakfı'nı ziyaret etti.

Hdp Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Besnililer Kültür ve Eğitim Vakfı'nı ziyaret etti.

Demirtaş

Oturduğu koltuğun tacı daha büyüktür diye kimse madalya vermiyor. ya da yaptığın saray büyük olunca büyük olmuyorsun. Demokrasin güçlüyse ekonomin buna paralel olarak güçlenir

' Türkiye toplumunun büyük bir kısmı korkuyor. Bir siyasetçi olarak, devletinden korkan vatandaş tablosu görünce utanıyorsunuz. Devletinden korkanı çok görüyorum, utanıyorum

Devlet bizi korkutmak için icat edilmiş bir mekanizma değil. Türkiye devleti kurulurken, 'Bir gün başımıza bir ceberrut gelsin ve bizi korkutsun' diye kurmadık

'Toplum partimize büyük teveccüh gösterse ve tek başımıza iktidar olsak, o gücü elde etsek, asla tek başımıza hükümet kurmayacağız. Koalisyon kuracağız

Haber-Kamera Mehmet AKTARAN İstanbul DHA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu akşam Mecidiyeköy'de bulunan Besnililer Kültür ve Eğitim Vakfı'nı ziyaret etti.

Dernekte bir konuşma yapan Demirtaş, 'Toplum çoğulcudur, kültürümüz çoğulcudur, renklidir, zengindir ama devletimiz tek kişidir. Böyle bir anlayışla bu toplumu yönetemezsiniz. O yüzden devlet-toplum arasında sürekli bir gerilim vardır. Bu gerilim zaman zaman çatışmaya, kavgaya dönüşüyor. Zaman zaman kana, gözyaşına dönüşüyor. Bunların hepsi çok rahat çözülebilecek sorunlarken, maalesef inatçı, ısrarcı yanlış politikalardaki tutuculuk nedeniyle, biz bir türlü demokratik bir devlet yapılanmasına kavuşamıyoruz. Bu kalabalıklar 'Türkiye'nin geleceğini biz dizayn ediyoruz' demelidir. Ülkemizin geleceğini hep başkaları dizayn etmeyecek. ya büyük güçler, devletler Ortadoğu'yu ve ülkemizi dizayn ediyor ya da ülkemizle pek alakası olmayan siyasi anlayışlar geleceğimize yön vermeye çalışıyor. Bu da büyük bir rahatsızlık nedenidir dedi.

'TÜRKİYE TOPLUMUNUN BÜYÜK BİR KISMI KORKUYOR

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü

'Türkiye toplumunun büyük bir kısmı korkuyor. Bir siyasetçi olarak, devletinden korkan vatandaş tablosu görünce utanıyorsunuz. Devletinden korkanı çok görüyorum, utanıyorum. Zengini de korkuyor, fakiri de korkuyor. Devlet bizi korkutmak için icat edilmiş bir mekanizma değil. Türkiye devleti kurulurken, 'Bir gün başımıza bir ceberrut gelsin ve bizi korkutsun' diye kurmadık. Devlet halkın malıdır. Üstelik ortak hizmetkarıdır. Biz böyle bakıyoruz. Kutsal falan değildir. Eleştirilmez değildir. Gökte değildir. Eleştirilmez değildir. Bu hale getirdiler artık. Devlet birilerinin malına dönüştürüldü. AKP'yi eleştirdiğinizde, aynı zamanda devletin o kutsallığına saldırmışsınız gibi bir linç kampanyasına tabi tutuluyorsunuz. Bugün hükümeti eleştirmek, neredeyse vatan hainliğiyle özdeş hale getirildi.

'TEK BAŞIMIZA İKTİDAR GÜCÜNÜ ELDE ETSEK BİLE KOALİSYON KURACAĞIZ

Toplum partimize büyük teveccüh gösterse ve tek başımıza iktidar olsak, o gücü elde etsek, asla tek başımıza hükümet kurmayacağız. Koalisyon kuracağız. Çünkü toplumu başka türlü rahatlatamayız. Ben biliyorum ki, HDP'nin tek başına iktidar olacağı bugünün Türkiye'sinde, kuracağı hükümette geri kalanlar korkacaktır. HDP'ye oy vermeyenler korkacak, kaygı duyacaktır. Çünkü şu anda onun toplumsal zemini yok. AKP de böyle düşünmeli. Yani tek başına iktidar gücünü elde etse bile, koalisyon iyi bir seçenektir. Tek başına iktidar değiller, yine koalisyonu kabul etmiyorlar. Öyle bir şey olabilir mi Çünkü ülkeyi malı gibi görüyor. Devlet, hükümet onlara vaat edilmiş şeylermiş gibi ve onlar artık kazandılar, bırakmak istemiyorlar gibi bir tutum var. Toplum da bundan kaygı duyuyor. Biz 2 Kasım'da yeni bir koalisyon seçeneği ortaya çıksın istiyoruz. Parti olarak da buna hazırız. Görev düşerse bundan kaçmayız.

'OTURDUĞU KOLTUĞUN TACI DAHA BÜYÜK DİYE KİMSE MADALYA VERMİYOR

Demokrasisi güçlü olan ülkelerin güçlü olduğunu kaydeden Demirtaş, şunları söyledi

'Yoksa oturduğu koltuğun tacı daha büyüktür diye kimse madalya vermiyor. ya da yaptığın saray büyük olunca büyük olmuyorsun. Demokrasin güçlüyse, ekonomin buna paralel olarak güçlenir. Yüzde 13, Altı milyondan fazla bize oy verildi. Ama Türkiye'nin yarısından fazlası bu siyasi çizgiye evet dedi. Bunu anketlerde de ölçtük, çalışmalarımızda, ziyaretlerimizde de bunu gördük. Biz onu baz alıyoruz. Bizim için önemli olan kabul düzeyidir. Çünkü toplumun ne istediğini sadece oylarla ölçemezsiniz. Dayandığımız zemin o zemindir. Bize umut veren o zemindi. O zemini büyütmeye çalışıyoruz. Bütün siyasi partiler sorumluluk üstlensin. Ortak çözüm yolları bulalım. Biz bunu dedikçe her şeylerini ellerinden alıyormuşuz gibi sıkı sıkıya sarılıyorlar. 'Tekrar seçim yapalım, halk yanlış karar verdi' diye düşünüyorlar. 'O kadar yol yaptık, mutlaka yüzde 50 almalıyız, almadığımıza göre tekrar seçim yapalım, insanlar verdiği karardan geri dönecekler' diye düşünüyorlar. Ama öyle değil. İnsanlar tabii ki yola değer veriyorlar, vermemeliler. Gecikmiş hizmetler vardı. Onları yaptı, saygıyla karşılıyorum. Her doğru iş, kim yaparsa yapsın, doğrudur. Ama bir yandan yol, bir yandan yolsuzluk yaparsanız, yolun kıymeti kalmıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title