Haberler

Demirtaş'ın Kürtçe Kur'an'a İlişkin Sözlerine Diyanet'ten Fotoğraflı Yanıt!

Güncelleme:

Diyanet, Demirtaş'ın Kürtçe Kuran-ı Kerim mealinin tek nüsha basıldığı ve mealin bir yayınevine ait olduğu yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinin tek nüsha basıldığı ve mealin bir yayınevine ait olduğu yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını, Kürtçe mealin ücretsiz dağıtılmak üzere nisanda 10 bin adet basıldığını, 3 bin baskının Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeriyle büyükşehirlere gönderildiğini bildirdi.

DEPOYU GÖSTERDİLER

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kürtçe Kur'an-ı Kerimin tek nüsha basıldığı yönündeki iddiası üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, mealin dağıtımının yapıldığı depoyu basın mensuplarına açtı.

KARAR OCAK AYINDA ALINDI

Burada basın mensuplarına bilgi vererek soruları yanıtlayan Dr. Yüksel Salman, Diyanet İşleri Başkanlığının Kürtçe meal basılması çalışmasını 5 yıl önce başlattığını, bu yıl ocak ayında, yayın kurulunda mealin basılması yönünde karar alındığını bildirdi.

BASIM SÜRECİ NİSANDA TAMAMLANDI

Grafik ve tasarım çalışmalarının ardından Kürtçe mealin basım sürecinin nisan ayında tamamlandığını aktaran Salman, Nisan ayında 10 bin baskı yapıldığını ve mealin halkın istifadesine sunulduğunu belirtti.

Kitabın tek nüsha basıldığı, bir yayınevine ait olduğu yönündeki bilginin kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Dr. Yüksel Salman, "Bir kitabın hazırlanması ve basımı uzun bir süreci gerektirir. 3-5 gün içinde bunun tamamlanması mümkün değil" dedi.

7 BİN BASKI İLLERE DAĞITILMAYA BAŞLANDI

10 bin baskıdan 7 bininin illere dağıtımına başlandığını, 3 bin baskının ise Diyanet İşleri Başkanlığında tutulduğunu aktaran Salman, bu meallerin ihtiyaç olan yerlere gönderileceğini bildirdi.

SUÇLAYICI İFADELER SON DERECE İNCİTİCİ

Diyanet İşleri Başkanlığının 15 dilde Kuran-ı Kerim mealini halkın istifadesine sunduğunu aktaran Salman, şöyle devam etti:

"Başkanlığımız küresel ölçekte hizmet veren büyük bir teşkilattır. Bu hizmetlerin büyük çoğunluğu daha önceden planlanmış hizmetlerdir, ancak basımları bu tarihlerde gerçekleşmiştir. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetleri üzerinden bir polemik üretilmesi, özellikle yanlış bir bilgi üzerinden Başkanlığımızı suçlayıcı ifadeler kullanılması son derece inciticidir. Bu ifadeler, 120 bin personeli olan Diyanet İşleri Başkanlığımızı üzmüştür, üzücüdür. Bunların kabulü de mümkün değildir."

Yüksel Salman, bir soru üzerine, mealin dağıtımının sürdüğünü 10 bin kitabın ücretsiz verilmek üzere basıldığını belirterek, "Ayrıca satışa sunulmak üzere işlemler devam ediyor ama 10 bin adet Kürtçe Ku'ran-ı Kerim meali şu anda ücretsiz olarak halkımızın istifadesine sunuluyor"

10 BİN MEAL KAÇ GÜN ÖNCE DEPOYA GELDİ?

Yüksel Salman, "Basılan 10 bin meal kaç gün önce Diyanet İşleri Başkanlığının deposuna geldi?" sorusuna karşılık da meallerin nisanın ilk haftasından itibaren depoya girmeye başladığını, 10 bin baskının tamamının nisan sonunda depoya alındığını söyledi.

Bu konudaki iddialar ve ortaya konulan spekülasyonların son derece üzücü olduğunu aktaran Salman, şöyle devam etti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz, yaptığımız bir hizmet üzerinden polemik üretilmesinden son derece rahatsız olduğumuzu, Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu haksız muameleye maruz kalmasından dolayı son derece üzgün olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu tahmin ediyoruz ki son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığımızla ilgili yapılan spekülasyonların da bir parçasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız 7 kıtada insanlığın hizmetindedir. Dünyanın dört bir tarafında hizmet üretmektedir. Milletimizin iftihar ettiği bir kurumdur. Bu kurumun mensupları da yapılan bu iftiralardan son derece rahatsızdır."

Salman, 10 bin baskıdan 3 bininin nisandan itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine ve büyükşehirlere gönderildiğini, 4 bin baskının daha müftülüklere gönderileceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Selahattin Demirtaş Güncel Haberler

500

Yorumlar (59)

aliali:

selonun hayatı yaln dolan çamur at izikalsın. böyle pis siyaset olmaz. . . erkek adam yalan söylemez kimler söyler ozaman ?????

20
25
yanıtYanıtla
37:

Demirtaş hayatında eline alıp okumuş mu ki Kuranı Kerimden bahsediyor. Ya sen önce müslümanlığı seç ondan sonra benim dinim İslam de görelim ağa babaların neder sonra

14
27
yanıtYanıtla
HacımobilWeb@haberler.com:

Dini her zamn kötülümek isteyen hain selo

16
20
yanıtYanıtla
GümüşhaneMobil-IOS:

Salo,baltayı yine taşa vurdun.

26
1
yanıtYanıtla
BermalMobil-IOS:

Hdp eş başkanı Selahattin demirtaş ermeni olup Allah'a inanmayan dinsiz bir insandır

22
5
yanıtYanıtla
HAKUNA MATATA:

DİYANET KALDIRILMALI GEREKSİZ

9
9
yanıtYanıtla
DIL:

SELONUN KÜRTLÜKLE BİR ALAKASI YOK KÜRTLERİN TIRNAĞINA DA KURBAN OLSUIN

14
3
yanıtYanıtla
vatandaş:

bunlar kuranı seçim aracı yapacak kada seviyesiz insanlar

14
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

demirtaş ve avanesi laf atacaklarına bi zahmet kütüphanelere baksınlar. kürtçe kuran mealinden tutunda kürtçe romanlara kadar herşey var.

4
13
yanıtYanıtla
BAŞKANmobilWeb@haberler.com:

DİYANET BAŞKANLIĞI AKP NİN SEÇİM BÜROSU GİBİ ÇALIŞIYOR.MUHTARLAR YANDAŞ LİSTESİ ÇIKARIYOR:AKP LİLER MİLLETİN PARASIYLA BELEŞE HACCA GÖNDERİLİYOR..BU YÜZDEN MİLLETE SIRA GELMİYOR...

10
7
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title