Haberler

Demirtaş: Dananın Kuyruğu Kopacak Noktada

Güncelleme:

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen HDP İstanbul İl Kongresi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan ve süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Demirtaş "Geldiğimiz nokta artık bu mücadelede dananın kuyruğunun kopacağı noktadır." dedi.

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları:

"DANANIN KUYRUĞU KOPACAK, DANA BİZDE KALACAK"

"Geldiğimiz nokta artık bu mücadelede dananın kuyruğunun kopacağı noktadır. Dananın kuyruğu kopacaksa bugün, 100 yıl önceki gibi, kuyruk değil dana bizde kalacak.
Bizi Suriye'deki gibi paramparça etmek isteyecekler. Kürt Türk ile Arap'la aynı binada aynı şehirde yaşayamaz hale gelirse o zaman işte emperyalistlere ekmek çıkacak.

"BÖLÜNMEMENİN ALTERNATİFİ TEK OLMAK DEĞİLDİR"

Deniyor ya bölünmeyelim diye. Bölünmemenin alternatifi tek olmak değildir. Biz tek yürek derken onlar tek millet ek dil olmaktan bahsediyorlar. Bugüne kadar bölen parçalayan politikalar tekçi politikalardı. Kendi gibi düşünmeyene yaşam şansı tanımıyorlar bu topraklarda.

Bizi tekleştirmeye çalışanlara inat biz farklılığımızı, kültürlerimizi koruyarak birlikte hareket edeceğiz. Biz insanların kadın mı erkek mi, cinsel yönelimi farklı mı ona bakmayacağız. Kürtlükten Türklükten Alevilikten Sünnilikten önce insan kimliğimizi bir potada eriteceğiz.

"İSTANBUL ELİNE KAZMA KÜREĞİ ALMALI"

Asıl baraj zihinlerde. Yeter ki biz zihnimizdeki barajları yıkalım. Biz yıkana kadar bunlar barajı kaldırmayacaklar. İstanbul eline kazma küreği almalı, barajı yıkmaya başlamalı. Baraj buradan, İstanbul'dan yıkılacak!

Türkiye'de hiç kimse HDP'nin büyümesinden korkmamalıdır. Biz devleti, yargıyı, medyayı ele geçirmek için mücadele etmiyoruz. Bizi tekleştirmeye çalışanlara inat, nar gibi olmaktan söz ediyoruz.

Yoksuluz, işsiziz, emeğimiz çalınıyor. Bütün yoksularla, alnının teriyle çalışıp kazananlarla yan yana olacağız.

"KENDİLERİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERE YAŞAM HAKKI TANIMIYORLAR"

Kendilerine bir baksınlar bakalım, kendileri gibi düşünmeyenlere yaşam hakkı tanımıyorlar. Bunun adı birlik olamaz. Yoksuluz, işsiziz, emeğimiz çalınıyor. Bütün yoksularla, alnının teriyle çalışıp kazananlarla yan yana olacağız."

AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPAN İL BAŞKANI: ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ YAKINDIR

Kongrenin açılış konuşmasını yapan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingöl, Abdullah Öcalan'ın özgür olmayacağı bir süreci kabul etmeyeceklerini söyledi.

Öcalan'ın özgürlüğünün yakın olduğunu ifade eden Bingöl, "Ancak önemli bir eksikliğimiz var. O da önder Öcalan'ın özgürlüğüdür. O özgürlük yakındır. AKP hükümeti, Recep Tayyip Erdoğan, bütün dost düşman bilsin ki önder Apo'nun özgür olmadığı bir süreci kabul etmeyecektir. Özgürlük bu nokta da en büyük talebimiz olacaktır." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Selahattin Demirtaş Abdullah Öcalan Sinan Erdem İstanbul Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500

Yorumlar (215)

KAPTAN:

Tüm hainlerin teker teker asıldığı günleri göreceğiz inşallah

74
10
yanıtYanıtla
diyarbakırlı garip:

Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem diyen bir peygamberin ümmeti olmakla şereflenen, müjdeyi almış bir milleti kimse oyunada gazada getiremez. korkutamaz. dağa çıkardığın kullandığın eline silah verip katil yapıpta halkların kardeşliği diyerek siyaset yapan hiçte yüzlerinde utanma kızarma olmayan arlanma olmayan konuşurken dürüst adammış gibi konuşan bu şekilde etraf kitle toplayan zavallı. ALLAHIN ADALETİ KESİNLİKLE TECELLİ EDER. YAPRAK DAHİ ALLAHIN İZNİ OLMADAN OYNAMAZ. SEN KİMSİNKİ ALNI SECDEYE GELMİŞ UYANMIŞ CEHALETİNİ ATMAYA BAŞLAMIŞ BİRBERABER OLMUŞ BU MİLLETİ BU SAATTEN SONRA KORKUTACAK YADA ENDİŞEYE SEVK EDECEKSİN??CEHALET OLDUĞU SÜRECE VARDINIZ. CEHALET AZALDIKÇA KATİLLER YOK OLMAYA MUM GİBİ ERİMEYE MAHKUMDUR.

58
10
yanıtYanıtla
ahlat selçuklu türkü:

bir türk olarah hdp yi destekliyorum çümkü onlar hep mazlumun fakirin kimsesizin yanında var olsun hdp mazlumların kardeşliği

18
46
yanıtYanıtla
YiğitmobilWeb@haberler.com:

Ulan hain silo yine ortalığı karıştırıp biraz daha insan ölmesini istiyor sizin gibi hainlere ne danayı veririz nede kuyruğunu danada bizim kuyrukta bizim size domuz verelim yersiniz zerdüşler sizi

42
18
yanıtYanıtla
sancak sararMobil-ANDROID:

hertürlü milliyetciligi ayaklar altına alan bir peygamberin ümmetiyiz

15
42
yanıtYanıtla
GERİ SELO:

bu pisliğin ne dediğini anlayan var mı ? needeyse milliyetçi kesildi başımıza kafir

39
17
yanıtYanıtla
seyfi dayımobilWeb@haberler.com:

Bu ülke daha ne kadar şerefsiz uretecek

47
9
yanıtYanıtla
Alanya Mobil-IOS:

Başkan doğru söylüyor

13
40
yanıtYanıtla
Konu Vatansa Biz Konuşuruz:

Bu Ülkenin Dini Müslüman Irkı Türk Dili Türkçedir 7 ceddin Gelse Değiştiremez

36
15
yanıtYanıtla
gayserili:

Amerika''da birak böyle bir partinin kurulmasini, sadece vatandas bunun yarisi kadar simarik konussa, kendini elektrikli sandalyede bulur.

28
20
yanıtYanıtla
Tüm 215 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title