Haberler

Demirtaş, CHP'li Aygün'ün Kaçırılmasını Değerlendirdi

Güncelleme:

BDP Genel Başkanı Demirtaş, CHP'li Aygün'ün kaçırılmasının kendilerini üzdüğünü belirterek "Dünyanın üçüncü büyük ordusu, Türkiye'nin dğlarını, taşlarını koruyamıyor" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lılar tarafından kaçırılmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, "Dünyanın üçüncü büyük ordusu, NATO'nun en büyük ordusu Türkiye'nin caddelerini, sokaklarını, dağlarını, taşlarını koruyamıyor. Bir milletvekilinin bu ülkede güvenliği yoksa hiç kimsenin güvenliği yoktur" dedi.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftara katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündemle alakalı açıklamalarda bulundu. Şemdinli'de gerçekleştirilen operasyonlara değinen Demirtaş, AK Parti'nin Şemdinli ve Çukurca'da kontrolü yitirdiğini ileri sürdü. Demirtaş, "Bakın bugün 21 gündür Şemdinli'de, Çukurca'da savaş yaşanıyor. 21 gündür Türkiye'nin batı yakası sanki burada savaş yokmuş, çatışma yokmuş, sanki bu ülkenin sınırları içerisinde tankla, topla, 10 binlerce askerle PKK'lılar arasında savaş yaşanmıyor gibi bir ruh hali var. 'Biz PKK'yı bitiriyoruz' diyerek ABD'nin askeri istihbari, siyasi desteğini aldılar, AB'nin desteğini aldılar. Bütçeden savunmaya aslan payı aldılar. Niye; 'çünkü PKK'yı bitiriyoruz' dediler. Şimdi aradan bir yıl geçti, Şemdinli'de tablo ortaya çıktı ki sınır ötesi yapma hazırlığı içinde olan orduya karşı PKK sınır ötesi operasyon yaptı. 21 gündür 350-400 kilometrekarelik bir bölge Türkiye Cumhuriyeti devleti ordusunun denetimi dışına çıkmış durumda. Karadan ulaşım bile sağlanamıyor. Ama gelmiş olduğumuz durum ne? AK Parti karadan Şemdinli ve Çukurca'da kontrolü yitirmiş durumda. Bundan çıkan sonuç ne; demek ki bu iş savaşmakla olmuyor, demek ki bu güçlü ordularla, büyük ordularla olmuyor" dedi.

DEMİRTAŞ, HÜSEYİN ÇELİK'İN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Konuşmasında Şemdinli operasyonunun ardından Genelkurmay Başkanı ve Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğini belirten Demirtaş, isim vermeden Hüseyin Çelik tarafından yapılan 'Bir kaç Mehmet için meclisi mi toplayacağız' açıklamalarına tepki gösterdi. Demirtaş, "Başbakan'a sesleniyorum, bu kadar savaş gücüyle arkana aldığın ordularla ben Kürt sorununu çözerim dedin, geldin bir bataklığa saplandın. Sen istifa etmeyi düşünüyor musun? Düşünmezsin tabi. Çünkü 'birkaç Mehmetçik öldü' diye siz meclisi bile toplamazsınız. Halkın evlatlarının canı sizin nazarınızda bu kadar değerlidir. Biz savaşla olmaz, parlamentoda bu işi konuşalım diyoruz. Kendileri parlamentoya gelmeyi bile zulüm sayıyor" şeklinde konuştu.

"PKK'NIN KAÇIRDIĞI KAYMAKAM STAJINI BİTİRDİ, KANDİL'E KAYMAKAM OLDU"

Konuşmasında CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasına da değinen Demirtaş, daha önce kaçırılanlar ile ilgili hiçbir girişim yapmadığı için hükümeti eleştirdi. Bir yıl önce teröristler tarafından kaçırılan kaymakamın stajını bitirdiğini ve Kandil'e kaymakam olduğunu belirten Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakın dün Dersim'de bir milletvekili PKK tarafından alıkonuldu. Hükümet sözcüsü çıkmış bunu da konuşmayın diyor. Ülkenin bir milletvekili o ülkede gerillalar tarafından alıkonulmuş adam çıkmış siz bunu niye yayınlıyorsunuz diyor. Siz bunu yayınlayarak örgütün ekmeğine yağ sürüyorsunuz diyor. Böylesine bir anlayış, böylesine bir zihniyet demokrasi ile uzaktan yakından alakalı olabilir mi? Bir milletvekili kaçırılmış Türkiye bunu konuşmayacak da neyi konuşacak. Burada sorulması gereken ilk soru şudur, dünyanın üçüncü büyük ordusu, NATO'nun en büyük ordusu Türkiye'nin caddelerini, sokaklarını, dağlarını, taşlarını koruyamıyor. Bir milletvekilinin bu ülkede güvenliği yoksa, hiç kimsenin güvenliği yoktur. Demek ki bu devlet güvenlik sağlamaktan aciz duruma düşmüştür, kontrolü yitirmiştir. Askeri açıdan da siyasi açıdan da Türkiye'yi bir çıkmaza sokmuştur. Öncelikle hükümete sorulması gereken soru budur. Sen demek ki terörist dediğin kesimlere karşı kontrolü yitirmişsin. Hükümet bunun cevabını vermek zorundadır. Biz bugün açıklamamızda da belirttik. Elbetteki bir milletvekilinin alıkonulması bizi üzmüştür. Biz bir an önce serbest bırakılması için BDP olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Ama asıl görev hükümetindir. Toplam 10-12 kişi şuan PKK'nın elinde bulunuyor ama hükümet hiçbir şey yapmıyor. Bir yıldır kaymakam, asker, polis ile ilgili tek bir girişimde bulunmadılar. Bir yıldır kaymakam Kandil'de stajını bitirdi ve Kandil'e kaymakam olacak sen daha bu konu ile ilgili girişimde bulunmuyorsun. Tek bir açıklama yapmıyorlar böyle bir hükümet olabilir mi? Şimdi milletvekili alıkonulmuş, hükümetin umurunda mı? Samimiyetle söylüyorum Hüseyin Aygün özel yetkili mahkemeler tarafından alıkonulsaydı ailesi daha da kaygılı olurdu. PKK tarafından alıkonulanların ailesine bakıyorsunuz pek bir kaygı yok, çünkü infaz etmiyorlar, öldürmüyorlar, bir müddet sonra serbest bırakıyorlar. İnşallah sayın milletvekili de en kısa zamanda serbest kalacak. Bu vesile ile bir kez daha buradan sayın vekilin ailesine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah en kısa zamanda serbest kalır, sağ, salim evine kavuşur." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

hüseyin aygün şemdinli türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title