Haberler

Demirtaş: "Belediyenin Uçan Kuşa Borç Vardı"

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 40 milyon lira bir belediyeyi 80 milyon borcu ile devraldıklarını belirterek, "Belediyeyi devraldığımızda uçan kuşa borç vardı" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 40 milyon lira bir belediyeyi 80 milyon borcu ile devraldıklarını belirterek, "Belediyeyi devraldığımızda uçan kuşa borç vardı" dedi.

Bayan kursiyerlerle Acem Tekkesi'nde bir araya gelen Başkan Necattin Demirtaş, katılımcıları belediye çalışmaları hakkında bilgilendirdi. 2009 yerel seçim sonrası 40 milyon bütçeye sahip belediyeyi 80 milyon lira borç ile devraldıklarını hatırlatan Başkan Demirtaş, "Belediyeyi devraldığımızda uçan kuşa borç vardı. Üç yıllık süreçte negatif durumda aldığımız belediyeyi pozitife çıkardık. Belediyenin itibarını geri kazandırdık" diye konuştu.

Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: "Yeşilkent, Gazi ve İlkadım Belediyelerinin birleşiminin ardından emlak vergilerindeki tutarsızlığı değiştirerek tek bir oranda eşitledik. Bu bize büyük fayda sağladı. Belediyemiz yüzde 300'lük bir gelire sahip oldu."

Belediyelerin, halkın ödediği vergilerle ayakta durduğunu, halkın parasını iyi hizmetlerde kullanmak gerektiğini dile getiren Necattin Demirtaş, "Özellikle seçim yaklaşırken belediyeler oy toplamak için vatandaşın parası ile vatandaşa yardım dağıtıyor. Yani halkın parasını halka silah olarak kullanıyor. Halk bu davranışı anlamalı ve sorgulamalı. Bu davranış bizlere yakışmaz. Bir bakıma halkın vebali altına giriyorsunuz" açıklamasında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) projelerinden birisi olan Hilal Kart uygulamasına geçtiklerini, bu sistemle birlikte ihtiyaç sahiplerine kademeli olarak yardım dağıttıklarını açıklayan Başkan Demirtaş konuşmasına şöyle tamamladı: "Hilal Kart ile ihtiyaç sahiplerini dört kategoride belirleyerek ihtiyacı en fazla olan vatandaşlara 200 TL'den başlayarak en az 50 TL olmak kaydı ile kredi kartı sistemiyle yardım yapıyoruz. Göstere göstere yardım yapmayarak vatandaşların onurunu kırmıyoruz. Yardım alan vatandaşlar, anlaşmalı bankamızın kartı ile anlaşmalı yerlerden rahatça alışveriş yapabiliyorlar." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necattin Demirtaş İlkadım Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title